Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Aperam, Belgia

"Olimme etsimässä vahvaa teknistä ratkaisua." Danny Bielen, projektipäällikkö, Aperam

Aperam on kansainvälinen toimija ruostumattoman teräksen sekä sähkö- ja erikoisteräksien valmistuksessa. Yhtiöllä on toimintaa yli 40 maassa. Sen teollinen verkosto on keskitetty kuuteen päätehtaaseen Brasiliassa, Belgiassa ja Ranskassa. Niiden kapasiteetti on tällä hetkellä 2,5 miljoonaa tonnia ruostumatonta terästä ja sähköterästä.

Aperam on johtava toimija suurta lisäarvoa tuottavilla erikoismarkkinoilla, kuten seoksien ja erikoisratkaisujen valmistuksessa. Jakelu- käsittely- ja huoltoverkosto on erittäin pitkälle integroitu, ja yhtiöllä on ainutlaatuinen kyky käyttää ruostumattoman teräksen ja erikoisteräslaatujen valmistuksessa edullista biomassaa (hiiltä).

Nosturin elinkaaren jatkaminen

Kalmar kunnosti ja modernisoi siltanosturin Aperamin Belgian terästehtaassa.

Haaste

Aperamin ruostumatonta terästä valmistavan, Belgian Genkissä sijaitsevan tehtaan 40 vuotta palvellut Paul Würth -valimonosturi oli kunnostuksen ja modernisoinnin tarpeessa. 

"Nostovaunu ja nosturin sähköjärjestelmä olivat teknisen käyttöikänsä lopussa. Etsimme yhteistyökumppania, joka pystyisi tuottamaan yksityiskohtaisen spesifikaation ja esittämään vahvan teknisen ratkaisun. Kalmarin erinomaiset projektinjohtotaidot olivat myös yksi tärkeä valintakriteeri, sillä tehtaan oli määrä olla alasajettuna vain muutaman päivän ajan", kertoo Aperamin projektipäällikkö Danny Bielen.

Ratkaisu

Kalmar on suunnitellut, valmistanut, toimittanut ja asentanut kaikki projektin materiaalit nestemäisen teräksen nostamista koskevien standardien ja määräyksien mukaisesti. Projekti alkoi marraskuussa 2014 rakennesuunnittelulla.


Se kattoi vanhan nostovaunun ja siltanosturin sivuttaissuuntaisen käyttömekanismin uusimisen, pitäen sisällään uuden sähköjärjestelmän asennuksen. Tilaajalle toimitettiin kaiken kattava avaimet käteen -ratkaisu.

Tulokset

Projekti saatiin valmiiksi aikataulun mukaisesti ja nosturi oli pois käytöstä vain muutamien päivien ajan.

Tämän uudistusprojektin ansiosta nosturin käyttöikää jatkettiin merkittävästi, minkä lisäksi nostovaunu on nyt turvallisempi ja helpompi huoltaa.