Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmarin laitteet pitävät BMW:t tiellä

Niinä kahtena vuonna, jotka olemme olleet yhteistyössä Kalmarin kanssa, emme ole hukanneet yhtään aikaa näiden koneiden vuoksi. Josef Huf, toiminnanjohtaja, BMW

BMW:n ja Kalmarin välinen sujuva yhteistyö varmistaa, että elintärkeiden autonosien toimitus Etelä-Saksan Baijerissa sijaitsevasta Wackersdorfista kaikkialle maailmaan toimii kellon lailla.

 

Nimi:

BMW:n logistiikkakeskus

 

Vuotuisten toimitusten kokonaismäärä:

2,5 miljoonaa osaa

Toimipaikka:

Wackersdorf, Baijeri, Saksa

 

 

 

Työntekijät:

Noin 700

 

 

 

 

Pidetään BMW:t tiellä

Haaste

Sen varmistaminen, että auton osat saavuttavat määränpäänsä ajoissa, käsittää monimutkaisen tapahtumaketjun, joka alkaa BMW:n Saksassa sijaitsevasta logistiikkakeskuksesta. BMW:n toiminnanjohtaja Josef Huf selittää: "Meidän pitää taata, että tyhjät kontit puretaan junista ja vaihdetaan täysiin. Meidän pitää liikuttaa noin 80 konttia joka päivä tiettyjen määräaikojen puitteissa." Myöhästyminen junasta voi aiheuttaa jopa 80 000 € lisäyksen kuljetuskustannuksiin.

Ratkaisu

Kolme Kalmarin konttikurottajaa ja kontinsiirtäjällä varustettu terminaalitraktori liikuttavat komponentteja logistiikkakeskuksen sisällä. Konttikurottaja pystyy lastaamaan kontteja odottaviin juniin ja purkamaan niitä pois nopeasti, minkä ansiosta junat ehtivät Hampuriin ajoissa laivausta varten. Terminaalitraktori kykenee lastaamaan kontteja rekkoihin tarvitsematta ylimääräisiä nostovälineitä, ja se on tarpeeksi pieni liikkumaan varaston sisällä.

Tulokset

BMW:n mukaan Kalmarin laitteiden luotettavuus, jota tukee loistava tekninen ja huoltotuki, ei olisi voinut olla parempaa. Jos prosessi keskeytyisi, koko toimitusketju voisi katketa eikä mikään tavara liikkuisi. "Niinä kahtena vuonna, jotka olemme olleet yhteistyössä Kalmarin kanssa, emme ole hukanneet yhtään aikaa näiden koneiden vuoksi", Huf sanoo.