Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmar Super Gloria -konttikurottaja tekee teräksenkäsittelyn historiaa

Kalmar oli ainoa yritys, joka kykeni suunnittelemaan ja rakentamaan mitä halusimme. Karl-Heinz Mößner, Egon Evertz.

Kalmar rakensi räätälöidyn Super Glorian – maailman suurimman konttikurottajan – täyttääkseen teräksisten levyaihoiden käsittelyyn erikoistuneen saksalaisyritys Egon Evertz KG:n tarpeet.

 

Nimi:

Egon Evertz KG

 

 

 

Toimipaikka:

Salzgitter Flachstahl, Saksa

 

 

 

Työntekijät:

600 (Evertz Group)

 

 

 

Super Gloria tekee konttikurottajien historiaa

Kalmar toimitti maailman suurimman konttikurottajan – Super Glorian – johtavalle saksalaiselle terästeknologiayritykselle Egon Evertz KG:lle. Tämä insinöörityön mestarinäyte, joka suunniteltiin ja rakennettiin ainoastaan 12 kuukaudessa, käsittelee valtavia 50 tonnia painavia teräslevyaihoita.

Haaste

Evertz Groupin harjoittama terästuotannon tekniikoiden, menettelytapojen ja osien jatkuva parantaminen on tehnyt siitä alansa johtavan yrityksen. Egon Evertz KG auttaa terästehtaita innovatiivisilla ideoilla laadun parantamiseksi ja kustannusten leikkaamiseksi. Kalmar laati kontikurottajaratkaisun, joka täyttäisi yrityksen kasvavan tarpeen käsitellä raskaampia kuormia, jolloin siitä käytännössä tuli maailman suurin työkalujen käsittelijä. Super Gloria -konttikurottaja kykenee käsittelemään uusia 50-tonnisia 'megakokoisia' teräslevyaihoita, jotka ovat 2,7 m leveitä, 12 m pitkiä ja 350 mm paksuja.

Ratkaisu

DRG650-92A5XS-konttikurottaja on suurin konttikurottaja erittäin menestyneessä Gloria-mallistossamme, ja se suunniteltiin erityisesti täyttämään asiakkaan ainutlaatuiset kuormankäsittelytarpeet. Lopputuloksena on vaikuttava 65 tonnin nostokyky 4,0 m kuorman keskipisteellä dynaamisessa tilassa (ajon aikana) tai 65 tonnia 5,0 m kuorman keskipisteellä (paikallaan). Konttikurottajassa on sähköinen nostomagneetti teräslevyaihoiden käsittelyyn kylmissä olosuhteissa ja hydraulinen tartuin kuumia olosuhteita varten (jopa 800 °C). Suurta nostokykyä on täydennetty erityisesti korotetulla ohjaamolla erinomaisen näkyvyyden varmistamiseksi, kun taas 9,25 metrin akseliväli tarjoaa parhaan mahdollisen vakauden.

Tulokset

Projekti saatiin valmiiksi ainoastaan 12 kuukaudessa. "Kalmar oli ainoa yritys, joka kykeni täyttämään vaatimuksemme aikataulussa. Olemme kasvaneet jatkuvasti, ja teräslevyaihoiden koon kasvaessa tarvitsimme innovatiivisen ratkaisun näiden valtavien kuormien luotettavaan ja turvalliseen käsittelyyn. Meihin teki vaikutuksen se, miten Kalmar vastasi muistioomme, ja olemme ylpeitä siitä, että kalustoomme kuuluu maailman suurin konttikurottaja,” sanoo Karl-Heinz Mößner Egon Evertziltä.