Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmarin nostureiden korotus nostaa Malesian Northportin satamaa kohti korkeuksia

Kymmenen lisävuotta konttien siirtelyyn on valtava etu, jos vaihtoehtona on hankkia kokonaan uusi nosturi. Eelco de Lange, huoltotoimintaprojekteista vastaava johtaja, Kalmar Crane Upgrades

Malesialainen satamaoperaattori Northport valitsi Kalmarin kunnostamaan kahdeksan satamanosturia tavoitteinaan kasvattaa niiden korkeutta ja käyttöikää. Kaksi nostureista korotettiin käyttämällä ainutlaatuista Kalmarin kehittämää tunkkausjärjestelmää.

Kalmarin nostureiden korotus nostaa Malesian Northportin satamaa kohti korkeuksia

Malesialaisen satamaoperaattori Northportin oli pakko korottaa satamanostureitaan ja modernisoida laitteistojaan, joten se valitsi Kalmarin kunnostamaan kahdeksan satamanosturia, joista kahta korotettiin käyttämällä Kalmarin kehittämää tunkkausjärjestelmää ensimmäistä kertaa.

Haaste

Alati muuttuvassa maailmassa yritysten on oltava valmiit lyhyessä ajassa tapahtuviin muutoksiin. Uudet rahtialukset ovat jatkuvasti suurempia, ja niinpä satamanostureiden tarvitsee olla korkeampia pystyäkseen palvelemaan suurimpia aluksia. Panaman kanavan laajennus, joka kasvattaa sen kapasiteettia 7 000 kontilla, tulee myös vaikuttamaan maailman kuljetusreitteihin huomattavasti.

Tässä tilanteessa malesialainen satamaoperaattori Northport otti yhteyttä Kalmariin, jotta kehitettäisiin uusi ratkaisu sen satamanostureiden koon ja käyttöiän kasvattamiseen. Mitään Northportin olemassa olevista nostolaitteista ei nimittäin oltu varsinaisesti suunniteltu satamanostureiden korottamista varten.

Ratkaisu

Tiimit Rotterdamissa ja Kuala Lumpurissa kehittivät yhteistyössä täysin uuden tunkkausjärjestelmän. Uusi järjestelmä toimii kaikkien valmistajien nostureilla ja se kykenee nostamaan jopa 2 400 tonnin kuorman, mikä on tarpeeksi markkinoiden suurimmillekin satamanostureille.

Ratkaisu säästää aikaa ja siten myös rahaa. Nosturin korottamiseen meni ennen neljästä kuuteen viikkoa, mutta Colin Swee, Kalmarin Malesian yksikön toimitusjohtaja, sanoo: "Teimme kaikki maaperän valmistelut ja korotuksen tunkkausjärjestelmämme avulla vain kahdessa viikossa." Ratkaisua käytettiin ensimmäisen kerran joulukuussa 2011.

Northportin projektiin kuului kahdeksan satamanosturin täydellinen kunnostus. Ne modernisoitiin uusilla vaihtovirtaa käyttävillä sähköjärjestelmillä, mikä alentaa kunnossapitokustannuksia.

Tulokset

Asiakkaat ovat erittäin kiinnostuneita nostureidensa käyttöiän kasvattamiseen, sanoo Eelco de Lange, johtaja, Crane Upgrades. "Kymmenen lisävuotta konttien siirtelyyn on valtava etu, jos vaihtoehtona on hankkia kokonaan uusi nosturi." Malesialaisella satamaoperaattorilla on pitkäaikainen kumppanuus Kalmarin kanssa. Tämän vuoden 2012 lopussa valmistuneen projektin lisäksi Northport tilasi neljä Kalmarin konttilukkia viiden vuoden huoltosopimuksella.