Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmarin laitteet pitävät ruotsalaisen SSAB:n terästehtaan käynnissä

Hydraulijärjestelmä toimii erittäin pehmeästi ja herkästi. Se helpottaa huomattavasti pitkien teräslevyjen käsittelyä. Anders Nyman, trukinkuljettaja, SSAB Oxelösund

Kalmar DCG -haarukkatrukit ja konttikurottajat auttavat Ruotsin Oxelösundissa sijaitsevaa SSAB:n tehdasta käsittelemään turvallisesti kolme miljoonaa tonnia raakaterästä vuosittain.

 

Nimi:

SSAB, EMEA

 

Vuosikapasiteetti

3 000 000 tonnia raakaterästä (EMEA)

Toimipaikka:

Oxelösund, Ruotsi

 

 

 

Työntekijät:

2 400 Oxelösundissa

 

 

 

Töitä sormenpään tarkkuudella terästehtaassa, joka ei koskaan lepää.

Haaste

SSAB, EMEA käsittelee kolme miljoonaa tonnia raakaterästä vuodessa. Käsiteltävät teräsaihiot voivat olla jopa 10 metrin pituisia ja painaa jopa 14 tonnia. Aihioita lastataan kasettiperävaunuihin ja puretaan niistä pois. Nopeus, hallittavuus, näkyvyys ja luotettavuus ovat tärkeitä. Tällaiseen käyttöön tarvittava kalusto koostuu 24 haarukkatrukista ja kolmesta konttikurottajasta, jotka kaikki on toimittanut Kalmar. Useat kuljettajat käyttävät koneita kolmessa vuorossa.

Ratkaisu

SSAB:n ajoneuvokalustoon kuuluu kuusi DCG160-12-haarukkatrukkia. Kalmar toimittaa ne vuokrasopimuksella, joka sisältää neljä kohteessa työskentelevää kunnossapitoammattilaista. Haarukkatrukeissa on uusi EGO-ohjaamo, jonka suuri ja kaareva etuikkuna antaa loistavan näkyvyyden kaikkiin suuntiin, mikä nopeuttaa työskentelyä ja parantaa turvallisuutta. Kuljettajat voivat säätää ohjaamon mieleisekseen. DCG:ssä on myös uusi hydrauliikkajärjestelmä, joka tarjoaa hiuksenhienon tarkkuuden kuormankäsittelyyn.

Tulokset

Kun SSAB:n kumppanina on Kalmar, se voi luottaa rauhallisin mielin siihen, että terästehtaalla on aina jatkuva teräsvirta jalostettavaksi. Kalmar takaa kiinteään kuukausihintaan, että saatavilla on riittävästi koneita tehtaan tarpeisiin. Kun trukinkuljettajille tarjotaan terästeollisuuden uudenaikaisimmat koneet, ei lopputuloksena ole pelkästään suurempi työskentelynopeus ja -varmuus, vaan se tuo myös hymyn heidän kasvoilleen.