Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmarin Gloria-konttikurottaja täyttää Stockholms Hamnarin toiveet

Huoltosopimus antaa meille enemmän vapautta ja joustavuutta. Voimme helposti lisätä tai vähentää koneiden lukumäärää. Torbjörn Persson, konttiterminaalin toimitusjohtaja

Stockholms Hamnar, eräs Ruotsin viidestä suurimmasta konttiterminaalista, halusi päivitetyn kaluston, paremmat työskentelyolosuhteet kuljettajilleen, ja alhaisemman polttoaineenkulutuksen. He saivat kaiken tuon – ja enemmän.

 

Nimi:

Stockholms Hamnar, konttiterminaali

Toimipaikka:

Tukholma, Ruotsi

Työntekijät:

17

Kalmar-kalusto/laitteet

5 Gloriaa, joista neljä aina käytettävissä

Stockholms Hamnar on toiveikas Kalmarin Gloria-konttikurottajasta

Haaste

Tukholman konttisatama on Ruotsin neljänneksi suurin. Se sijaitsee pienellä joutomaa-alueella keskellä pääkaupunkia, minkä vuoksi tilankäyttö on haastavaa. Lisäksi satamassa oli käytössä eri valmistajien konttikurottajia, jotka olivat elinkaarensa eri vaiheissa . Useimmat niistä olivat vanhoja ja niiden kunnossapito oli ollut puutteellista.

Viidestä konttikurottajista neljän on oltava toimintakuntoisia, jotta asiat rullaavat sujuvasti. Kun uudeksi asiakkaaksi saatiin maailman toiseksi suurin konttiyhtiö Mediterranean Shipping Company, oli aika uudistaa kalusto täydellisesti.

Ratkaisu

Sataman johto teki vaihtosuunnitelmaa varten päätöksen hankkia kokonaan uusi konttikurottajien kalusto. Kalmarin DRG-konttikurottaja Gloria valittiin sen suuren tuotantotehon, kuljettajan mukavuuden ja ergonomian sekä matalien käyttökustannusten(TOC) perusteella. Toimitukseen kuuluu huoltosopimus, joka maksimoi kaluston käytettävyyden sovitulle neljän ajoneuvon tasolle.

Palvelusopimus sisältää uusien renkaiden toimittamisen sekä tarvittavan kunnossapitohenkilöstön. Satama vastaa itse polttoainekustannuksista, mihin uusien Gloria-konttikurottajien uskotaan tuovan helpotusta.

Gloria on vanhaa kalustoa ympäristöystävällisempi, ja uudessa ohjaamossa kuljettajien on helpompaa työskennellä alueen epätasaisella maaperällä.

Tulokset

G-sukupolven Gloria-konttikurottajien polttoainetaloudellisuus on hyvä. Tämä on tärkeä ominaisuus sekä kustannuksien että ympäristön kannalta. Koska koko kalusto on samalta valmistajalta ja samassa, varhaisessa elinkaarensa vaiheessa, tässä pelkästään konttikurottajia käyttävässä satamassa voidaan luottaa siihen, että kalusto pysyy kunnossa ja käytettävissä.

Alhaiset ja ennustettavissa olevat käyttökustannukset koko elinkaaren ajalta helpottavat suunnittelua ja ennaltaehkäisevät yllättäviä tapahtumia. Aina tarvittaessa on helposti mahdollisuus lisätä sopimuksen piiriin lisää kurottajia.