This website makes use of cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality. Lue lisää
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmar parantaa tehokkuutta tärkeässä chileläisessä solmukohdassa korottamalla 12:ta mobiilipukkinosturia

Olemme erittäin tyytyväisiä sekä siihen, miten lyhyt aika vaadittiin aikaisemman projektin valmistumiseen että sitä seuranneeseen kapasiteetin kasvuun. Tästä syystä päätimme jatkaa korottamalla vielä kymmentä muuta mobiilipukkinosturia. Nicole Jaramillo, TPS:n luotettavuusinsinööri

Kahdentoista Kalmarin mobiilipukkinosturin merkittävä korotusuudistus oli nostamassa vuosittaista kapasiteettia 60 000 TEU:lla eräässä Chilen vilkkaimmista terminaaleista.

 

Nimi:

Terminal Pacifico Sur Valparaíso S.A. (TPS)

Toimipaikka:

Valparaiso, Chile

Volyymi:

911 000 TEU

Valparaison satamassa kurotetaan korkeammalle

Haaste

Valparaíson satama, joka on eräs Chilen vilkkaimmista, käsitteli 911 000 TEU:ta vuonna 2013. Terminal Pacifico Sur Valparaíso (TPS) on vuodesta 2000 lähtien hoitanut pääosan sataman volyymista. TPS on tehnyt viime vuosikymmenen aikana suuria investointeja kapasiteetin ja tehokkuuden parantamiseen vastatakseen merkittävään kysynnän nousuun, mahdollistaakseen suurempien alusten käsittelyn terminaalissa ja pysyäkseen kilpailukykyisenä. Satama on niin lähellä kaupunkia, että laajentumistilaa on vain vähän.

Ratkaisu

Sen lisäksi että satama-aluetta pidennettiin 740 metriin, jotta terminaali pystyy käsittelemään tarvittaessa kaksi Post-Panamax-alusta samaan aikaan, TPS päätti korottaa sen 12:ta Kalmarin mobiilipukkinosturia 2,9 metrillä, mikä kasvatti pinoamiskyvyn viidestä kontista kuuteen. Korotus kasvatti varastointikapasiteettia 20 prosentilla suurentamatta nostureiden tilantarvetta. Kun ensimmäisen kahden nosturin korottaminen onnistui, TPS päätti korottaa myös loput kymmenen.

Tulokset

Laajennus- ja korotusprojektien ansiosta TPS kykenee käsittelemään vuosittain 60 000 TEU:ta enemmän vuodesta 2015 lähtien. Rakenteiden kasvaneen painon takia Kalmarin insinöörit suosittelivat käyttämään suurempia renkaita nostureiden vakauden parantamiseksi. "Käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä uusiin koneisiin. Suurempi korkeus ei ole haitannut tuottavuutta", sanoo TPS:n luotettavuusinsinööri Nicole Jaramillo. "Itse asiassa, tiettyjen mittapuiden mukaan he toimivat nopeammin", hän sanoo.