Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Satama- ja mobiilipukkinostureiden korottaminen

Nosta nosturisi – ja kapasiteettisi – uusiin korkeuksiin

Nosturia korottamalla pystyt kasvattamaan yrityksesi kapasiteettia ja suorituskykyä olemassa olevilla resursseilla. Kalmarilla on tarvittava asiantuntemus ja maailmanlaajuinen valmius suorittaa minkä tahansa valmistajan satamanostureiden korotustöitä. Tavallisesti nostokorkeutta pystytään kasvattamaan enintään neljän kontin korkeuden verran. Samalla voidaan parantaa nosturin ulottuvuutta. Jos satamassa on rajoitetusti tilaa, autamme laajentumaan ylöspäin korottamalla mobiilipukkinostureita. 

Nostureiden tunkkaus

Erikoislaitteillamme on mahdollista tunkata minkä tahansa kokoisia nostureita turvallisesti, tehokkaasti ja edullisesti. Ennen tunkkauksen aloittamista asiantuntijatiimimme tarkistaa nosturin kestävyyden ja vakauden, joihin vaikuttavat tuulikuorma, laiturin kuormitus sekä kuorman jakautumisen vaatimukset. Saat asiakirjan, jossa prosessi on kuvattu yksityiskohtaisesti ja jossa erityisesti tuodaan esille toimenpiteet, joilla varmistetaan turvallisuus koko tunkkausprosessin aikana.

Mobiilipukkinostureiden ja konttilukkien korottaminen

Korottamalla olemassa olevia mobiilipukki- ja portaalinostureita tai konttilukkeja on mahdollista laajentaa satamaa ylöspäin suuremman pinta-alan sijaan. Kalmarin tunnettu kokemus tämänkaltaisista projekteista on auttanut asiakkaita eri puolilla maailmaa nostamaan kapasiteettiaan konttien pinoamiskorkeutta kasvattamalla.

Satamanostureiden korottaminen

Olemme toteuttaneet lähes 100 satamanosturin korotusta tai puomin jatkamista asiakkaillemme eri puolilla maailmaa.

Suunnitteluprosessi

Ensin teemme yksityiskohtaiset rakenne- ja suunnittelulaskelmat nosturin rakenteelle, määritämme sitten tarvittavat raskaiden kuormien nostoratkaisut ja laadimme piirustukset. Kalmar huolehtii kaikista suunnittelutehtävistä joko omien asiantuntijoidensa voimin tai läheisessä yhteistyössä nosturisuunnittelualan yhteistyökumppaneiden kanssa. Lopullisiin rakennepiirustuksiin pohjautuen sekä valitusta tunkkaus- ja siirtoratkaisusta riippuen valitaan paikalliset alihankkijat, jotka toteuttavat työt.

Nostureiden käyttöiän jatkaminen

Tavallisesti korotettavat nosturit ovat 5–15 vuotta vanhoja. Keskimääräinen satamanosturin käyttöikä on noin 25 vuotta sen vuosittain suorittamien siirtojen määrästä riippuen. Nosturin käyttöiän jatkaminen sen korottamisen yhteydessä tarkoittaa sitä, että investointi pystytään jakamaan pitemmälle aikavälille. Kalmarin asiantuntijat osaavat analysoida nosturin kuormitukset ja määrittää heikot kohdat, joissa todennäköisimmin on tai tulee jatkossa olemaan murtumia. Näitä kohtia vahvistamalla pystytään jatkamaan satamanosturin käyttöikää jopa 1–2 miljoonalla siirrolla. Normaalin satamanosturin suunniteltu käyttöikä on 1–4 miljoonaa siirtoa.