Ota yhteyttä

Kestävä kehitys

Visio kestävästä tulevaisuudesta

"Vuonna 2060 kaikki satamat toimivat uusiutuvalla energialla, niiden hiilipäästöt ovat nolla, ja tuottavuus on kolminkertaistunut vuodesta 2013." Tämä on Kalmarin Port 2060 -aloitteen visio, joka määrittelee näkymän lastinkäsittelyalan kestävästä tulevaisuudesta.

Kestävä kehitys alkaa terminaalin suunnittelusta ja tuotekehityksestä.


Moderni teknologia tarjoaa uusia keinoja tehostaa asikkaan toimintojen suorituskykyä kestävällä tavalla.

Kestävä kehitys on olennainen osa modernia terminaalitoimintaa. Kestävän teknologian toteutus alkaa terminaalin suunnittelusta ja tuotekehityksestä.

 

Asiakkaidemme kestävyyden tehostaminen

Tuemme kestävää kehitystä tarjoamalla asiakkaillemme kestäviä ratkaisuja. Ratkaisumme auttavat asiakkaitamme vähentämään polttoaineenkulutusta ja päästöjä, optimoimaan tavaravirtoja, vähentämään toiminnan kokonaiskustannuksia sekä parantamaan turvallisuutta ja kaluston saatavuutta.

Esimerkki ratkaisuistamme on uusi sähkökäyttöinen raskas haarukkatrukki, joka on nollapäästöinen ja vähentää energiakustannuksia 75 prosentilla vastaavaan dieseltrukkiin verrattuna. Kalmarin hybridikontti- ja kuljetuslukit kuluttavat jopa 40 prosenttia vähemmän polttoainetta ja vähentävät vuotuisia hiilidioksidipäästöjä yli 50 tonnilla konetta kohti perinteisiin diesel-sähkökäyttöisiin malleihin verrattuna. Myös automaatio tuo energiansäästöä, sillä miehittämättömät koneet eivät tarvitse valaistusta toimiakseen. Täysin automatisoitu 40 hehtaarin kokoinen terminaali on raportoinut 65 000 euron vuosisäästöt pelkästään valaistuksen osalta. Saman asiakkaan mukaan työtapaturmiin liittyvät korvaukset vähentyivät kahdella kolmanneksella viimeisen kymmenen vuoden aikana automaatioon siirtymisen jälkeen.

Tarjoamme koulutusta ja kunnossapitopalveluita, jotka pidentävät kaluston elinkaarta, vähentävät ympäristövaikutuksia ja varmistavat turvallisen käytön.

Omien toimintojemme kestävä hallinta

Luotamme sertifioituihin toiminnanohjausjärjestelmiimme toimintojemme ympäristövaikutusten hallinnassa sekä kansainvälisten hallintajärjestelmästandardien noudattamiseen – ISO 9001 (prosessi), ISO 14001 (ympäristö), OHSAS 18001 (työturvallisuus) – sekä muihin sitoumuksiimme. Puolan Stargardissa sijaitseval kokoonpanoyksiköllemme on esimerkiksi myönnetty Lloyd’s Register Quality Assurance -sertifikaatti sen toiminnanohjausjärjestelmästä. Tampereella sijaitsevalle teknologia- ja osaamiskeskuksellemme on myönnetty maailmanlaajuinen BREEAM-sertifikaatti kestävän rakennussuunnittelun, rakentamisen ja toiminnan parhaista käytännöistä.