Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

"Meidän on ylläpidettävä menestyksen nälkää ja itsemme haastavaa ajattelutapaa"

Erika BarbosaErika Barbosa

Kalmarin myynti- ja palveluosaston johtaja,  Panama, Latinalainen Amerikka

Erikan työnkuvaan Latinalaisen Amerikan myynti- ja palveluosaston johtajana kuuluu alaistensa tukeminen muutoksen aikana sekä auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa. Cargotecilla hän on nauttinut erityisesti yhtiön rennosta yrityskulttuurista ja sitoutumisesta johtajuuteen.

"Tärkein tehtäväni on varmistaa, että tiimilläni on kaikki mitä se tarvitsee menestyäkseen. Meidän on oltava tarpeeksi joustavia vastataksemme asiakkaidemme tarpeisiin. Meidän on esimerkiksi käytävä asiakkaiden luona usein, ymmärrettävä heidän odotuksiaan ja hyödynnettävä saamamme mahdollisuudet. Olemme johtava yhtiö mutta kilpailu alalla on erittäin kovaa. Näin ollen meidän on ylläpidettävä menestyksen nälkää ja itsemme haastavaa ajattelutapaa. Jotta voimme kasvattaa liiketoimintaamme odotustemme mukaisesti, meidän on otettava käyttöön erilaisia strategioita, suunnitelmia ja toimenpiteitä. Kyky muuttua on tässä olennaisen tärkeää. Muutos ei kuitenkaan ole koskaan helppo toteuttaa. Minun tehtäväni on osoittaa, miksi se on tarpeen ja tukea tiimiäni muutoksen loppuunviemisessä.

Kun näen ihmisten nauttivan työstään myös silloin, kun se on haastavaa, tulen hyvin iloiseksi. Se vaatii kunnianhimoa ja intoa, jotka ovat molemmat olennaisen tärkeitä tavoitteiden saavuttamisessa. Olen myös hyvin iloinen asiakkaistamme, jotka luottavat meihin. Tapasin hiljattain johtajan eräästä asiakasyrityksestämme, jolla oli ollut ratkaistavanaan useita ongelmia. Liikutuin hänen kertoessaan minulle olevansa hyvin tyytyväinen yhtiömme toimintaan, sillä olimme aina hänen käytettävissään, kun hän tarvitsi meitä. Hän kertoi myös luottavansa asiantuntevaan henkilökuntaamme ja hyviin tuotteisiimme.

Arvostan Cargotecin moninaisuutta ja sitoutuneisuutta ja nautin siitä, että yhtiössämme on helposti lähestyttävä yrityskulttuuri. Uutena tulokkaana minut on yllättänyt iloisesti se, miten paljon yhtiö investoi johdon kouluttamiseen ja valmentamiseen. Näin voidaan taata, että johtajamme saavat tarvittavat taidot tiimiensä tukemiseen ja niiden tavoitteiden saavuttamiseen sekä strategian toteuttamiseen.

 Takaisin työntekijöiden kertomuksiin