Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

"Parhaita ovat ahaa-elämykset"

Eveliina VuolliEveliina Vuolli

Ohjelmistokehitysprossien ja laadun asiantuntija, Tampere

Kun olin lapsi, halusin isona joko insinööriksi tai psykologiksi. Hassua sinänsä, että nykyään toimin vähän molempina. Aloin työt Kalmarilla elokuussa 2016, työskenneltyäni siihen saakka pääosin tietotekniikan parissa. Kalmar kiinnosti minua niin liiketoiminnaltaan kuin yhtiönäkin. Mielestäni yhtiön automaatio-, digitalisaatio- ja palveluratkaisujen tarjonnassa meneillään oleva muutos tekee siitä entistäkin mielenkiintoisemman. Olen innoissani, että saan olla mukana tässä muutoksessa, joka voi mahdollisesti muuttaa tulevaisuutta. Minusta on myös hienoa nähdä, miten ohjelmistokehityksestä on tullut Kalmarille aina vain tärkeämpää liiketoimintaa.

Ennen tuloani Kalmarille pidin koko tätä teollisuudenalaa hyvin tuote- ja valmistuspainotteisena mutta todellisuudessa Kalmar on niin paljon enemmän. Tämä teollisuudenala tarjoaa niin monia mahdollisuuksia sellaisillakin aloilla, joita ihmiset eivät välttämättä yhdistä perinteiseen raskaaseen teollisuuteen, kuten ohjelmistokehityksen puolella. Mielestäni tämä muutos tulee tulevaisuudessa olemaan entistäkin näkyvämpi. Kalmar on moderni yhtiö, ja uudet tuulet puhaltavat koko teollisuudenalalla. Uskon, että Kalmar voi tarjota uusia työmahdollisuuksia kaikille, jotka haluavat vaikuttaa tulevaisuuteen ja tehdä sen monikulttuurisessa ympäristössä osana maailmanlaajuista tiimiä. Yhdessä saamme asiat tapahtumaan.

Mitä sinä teet? Minun mielestäni ihmisten pitäisi pysähtyä miettimään, mikä omassa työssä on olennaista.  Minun työhöni esimerkiksi kuuluu paljon valmistelutyötä sekä keskustelun luomista jatkuvista parantavista toimenpiteistä, organisaatiotamme koskevaa tiedonkeräämistä, joustavien ja kilpailukykyisten käytäntöjen edistämistä, uusien prosessikuvausten luomista sekä tiedonjakamiseen liittyvien tilaisuuksien ja koulutusten järjestämistä. Lyhyesti sanottuna valmennan, helpotan ihmisten työtä ja tuon näkyvyyttä. Työni parhaita hetkiä on, kun ihmiset tekevät yhteistyötä ongelmien ratkaisemiseksi, ja saan olla paikalla todistamassa heidän ahaa-elämyksiään.

Työskentelen raskaassa teollisuudessa, ja suurin osa kollegoistani on insinöörejä. Minun työtäni on neuvoa ja kuunnella heitä sekä jutella heidän kanssaan. Yhdessä löydämme ratkaisut ongelmiin.  Tiedostamatta tekemieni valintojen ansiosta olen tänä päivänä melko lähellä lapsuuden unelma-ammattiani.

 Takaisin työntekijöiden kertomuksiin