Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

"Sain olla mukana aivan alusta loppuun saakka"

Per-Erik JohanssonPer-Erik Johansson

Mobiililaitteiden projektipäällikkö, Lidhult, Ruotsi

Kun olin nuori, halusin suunnitella ja kehittää sellaisen auton, jonka jokainen haluaisi itselleen. En tee nykyisessä työssäni aivan tuota, mutta sain kuitenkin suunnitella ja kehittää ainutlaatuisen maastokäyttöisen kontinkurottajan yhdelle maailman suurimmista organisaatioista. Tulin Kalmarille vuonna 1979 kesäharjoittelijaksi ja aloitin kokopäiväisenä suunnitteluinsinöörinä vuonna 1983. Vuosina 1987-1990 olin virkavapaalla tehdäkseni lisäopintoja yliopistolla. Valmistuin maisteriksi ja palasin Kalmarille vuonna 1991.

Noina vuosina työskentelin useissa eri rooleissa tuotekehityksessä. Suurin osa työkokemuksestani liittyi kuitenkin vaativaan maastoon soveltuvan kontinkurottajan (RTCH) kehittämiseen. Saimme kehityspyynnön Yhdysvaltain armeijalta vuonna 1998. He halusivat meidän kehittävän aivan uudenlaisen konekonseptin, joka parantaisi heidän materiaalinkäsittelyään kentällä. Sopimus Yhdysvaltain puolustusministeriön kanssa alkoi vuonna 1998 ja se oli suurin sopimus, joka materiaalikäsittelystä oli koskaan solmittu. Uusien teknologioiden ja innovatiivisen lähestymistapamme ansiosta kehitimme konseptin ja onnistuimme jopa ylittämään asiakkaamme odotukset. Toimitimme ensimmäiset koneemme Lidhultista vuonna 2000. Minulle tämä projekti oli mahtava kokemus niin työn kuin henkilökohtaisten kokemusteni kannalta. Olin projektissa mukana aivan sen alusta loppuun saakka, aina tyhjästä valkoisesta paperista koneiden toimitukseen. Sain jopa viettää kaksi vuotta Teksasissa.

Minulle parasta työskentelyssä Kalmarilla on se, että saan oppia uutta päivittäin. Jos totta puhutaan, en ole koskaan ollut kenenkään muun työnantajan palveluksessa.  Kestävä kehitys on erittäin tärkeä asia Kalmarille, niin sen tuotteiden kuin työntekijöidenkin kannalta. Asetamme työntekijöillemme korkea odotukset mutta panostamme myös kovasti heidän työympäristöönsä, jotta se tukisi mahdollisimman paljon heidän työhyvinvointiaan.  Kun aloitin urani nuorena insinöörinä, olin täynnä elämänodotuksia. Halusin oppia uusia asioita ja halusin myös, että työskenteleminen olisi hauskaa - näin 30 vuotta myöhemmin voin sanoa, että Kalmar täytti kaikki odotukseni. Olen myös varma, että sama tyyli jatkuu myös tulevaisuudessa.

Kun olin nuori, halusin suunnitella sellaisia autoja, jollaisia jokainen haluaisi itselleen. Suunnittelin Kalmarilla maastokäyttöisen kontinkurottajan, jotka Yhdysvaltain armeija osti - ei hassumpaa.

  Takaisin työntekijöiden kertomuksiin