Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kutsu Cargotecin Pääomamarkkinapäiville 28–29. toukokuuta 2024

CARGOTEC OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE, 9. HUHTIKUUTA 2024 KLO 10.00

Kutsu Cargotecin Pääomamarkkinapäiville 28–29. toukokuuta 2024

Cargotec kutsuu analyytikot ja sijoittajat tiistaina ja keskiviikkona 28–29. toukokuuta 2024 Helsingissä järjestettäville pääomamarkkinapäiville. Kaksipäiväinen tapahtuma keskittyy Hiabiin ja Kalmariin erillisinä liiketoimintoina ja niiden tulevaisuuden arvonluontipotentiaaliin. Cargotecin hallitus on päättänyt ehdottaa Kalmarin eriyttämistä uuteen itsenäiseen pörssiyhtiöön arviolta 30. kesäkuuta 2024*.

  • Hiab on ajoneuvojen kuormankäsittelyn edelläkävijä, jolla on vahvat näytöt kannattavasta kasvusta sekä houkuttelevat mahdollisuudet yritysjärjestelyille.
  • Kalmar on kontinkäsittelyn ja raskaan logistiikan teknologinen edelläkävijä, jolla on vahva markkina-asema ja edellytykset kasvaa sähköistämällä toimialaa ja tekemällä siitä kestävämmän.

Hiabin ja Kalmarin Pääomamarkkinapäivät pidetään Flikin studiossa Sanomatalossa (Töölönlahdenkatu 2, Helsinki). Tilaisuuden ja materiaalien kieli on englanti. Esityksiä voi seurata myös reaaliaikaisesti Cargotecin sijoittajasivuilla, jonne esitykset tulevat myöhemmin saataville myös tallenteina. Verkkolähetyksen aikana voi esittää kysymyksiä.

Hiabin pääomamarkkinapäivän 2024 ohjelma, tiistai 28. toukokuuta

  • 14.00 Rekisteröityminen
  • 14.30 Esitykset
    Casimir Lindholm - Cargotecin toimitusjohtaja
    Scott Phillips - Hiabin johtaja
    Hiabin johdon syventävät esitykset
  • 16.40 Yhteenveto sekä kysymykset ja vastaukset
  • 18.30 Illallinen johdon kanssa Helsingin keskustassa

Kalmarin pääomamarkkinapäivän 2024 ohjelma, keskiviikko 29. toukokuuta

  • 9.00 Rekisteröityminen ja kevyt aamiainen
  • 9.30 Esitykset
    Sami Niiranen - Kalmarin johtaja ja ehdotettu toimitusjohtaja
    Sakari Ahdekivi - Talous- ja rahoitusjohtaja, Kalmar
    Kalmarin johdon syventävät esitykset
  • 11.40 Yhteenveto sekä kysymykset ja vastaukset
  • 12.30 Lounas johdon kanssa Helsingin keskustassa

Cargotec varaa oikeuden tehdä muutoksia tapahtumien aikatauluihin.

Rekisteröityminen ja lisätietoja

Hiabin ja Kalmarin pääomamarkkinapäiville voi ilmoittautua tämän linkin kautta. Ilmoittauduthan 8. toukokuuta 2024 mennessä, jos aiot osallistua tapahtumaan paikan päällä. Tilaisuuteen voi rekisteröityä myös Cargotecin sijoittajasivujen kautta.

Cargotec varaa oikeuden rajoittaa henkilökohtaisen läsnäolon tilaisuudessa koskemaan vain analyytikkoja ja institutionaalisia sijoittajia. Yksityissijoittajat ovat tervetulleita osallistumaan pääomamarkkinapäivään verkkolähetyksen kautta.

Lisätietoja jakautumissuunnitelmasta on saatavilla yhtiön verkkosivuilla.

*Jakautuminen edellyttää Cargotecin 30. toukokuuta 2024 pidettävän varsinaisen yhtiökokouksen hyväksyntää.

Lisätietoja:
Heidi Gustafsson, talous- ja rahoitusjohtajan assistentti, puh. 050 570 2082, heidi.gustafsson(at)cargotec.com
Aki Vesikallio, sijoittajasuhdejohtaja, Cargotec, aki.vesikallio(at)cargotec.com
Carina Geber-Teir, sijoittajasuhde- ja viestintäjohtaja, Kalmar, carina.geber-teir@kalmarglobal.com

Vastuunrajoitus
Tämä tiedote ei ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa. Tässä tiedotteessa mainittuja arvopapereita ei ole rekisteröity eikä niitä rekisteröidä Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (”Yhdysvaltain arvopaperilaki”) mukaisesti eikä minkään Yhdysvaltain osavaltion arvopaperilakien mukaisesti, eikä niitä saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa, ellei kyseisiä arvopapereita ole rekisteröity Yhdysvaltain arvopaperilain mukaisesti, tai ellei niitä ole vapautettu Yhdysvaltain arvopaperilain rekisteröintivaatimuksista tai ellei niitä tarjota tai myydä transaktiossa, johon Yhdysvaltain arvopaperilain rekisteröintivaatimukset eivät sovellu. Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssiviranomainen (U.S. Securities and Exchange Commission), minkään osavaltion arvopaperiviranomainen tai muu sääntelyviranomainen Yhdysvalloissa ei ole hyväksynyt tai hylännyt Kalmarin osakkeita, eikä mikään edellä mainituista viranomaisista ole kommentoinut tai hyväksynyt jakautumista tai tämän tiedotteen tietojen paikkansapitävyyttä tai riittävyyttä.

Cargotecin (Nasdaq Helsinki: CGCBV) johtavat lastin- ja kuormankäsittelyn ratkaisut lisäävät älykkyyttä tavaravirtoihin ja sujuvoittavat arkea. Cargotecin liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor ovat alojensa edelläkävijöitä. Niiden ainutlaatuinen asema satamissa, merillä ja maanteillä takaa maailmanlaajuisten tavaravirtojen optimoinnin, ja ne luovat asiakkailleen kestävää arvoa. Cargotec on allekirjoittanut YK:n Global Compact -aloitteen 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2023 oli noin 4,6 miljardia euroa, ja se työllistää noin 11 400 henkilöä. www.cargotec.fi