Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Heavymovement, Barcelona, Espanja

”Kalmarin laitteiden ansiosta olemme pystyneet parantamaan toimintamme turvallisuutta ja pienentämään käyttökustannuksia.” Toni Llinás, toimitusjohtaja, Heavymovement

Barcelonassa päämajaansa pitävä Heavymovement tarjoaa varaston- ja romuttamonhallintapalveluita sekä rauta- ja terästuotteiden kuljetuksia terästehtaille ja muille metalliteollisuuden toimijoille. Viimeisten 15 vuoden aikana yritys on keskittynyt tuottavuutensa parantamiseen, prosessiensa laadun hiomiseen ja toimintansa turvallisuuden maksimoimiseen ja hankkinut siinä sivussa kansainvälisen asiakaskunnan. Heavymovement on Kalmarin vakioasiakkaita, ja sille on viimeksi toimitettu viisi DCG160-12-haarukkatrukkia ja kaksi T2-terminaalitraktoria. Yrityksellä on nyt yhteensä yli 30 Kalmarin raskaaseen käyttöön tarkoitettua haarukkatrukkia, 20 terminaalitraktoria ja kolme konttikurottajaa, joita käytetään konttien kuljetukseen.

Turvallisuuden ja teknisten innovaatioiden edelläkävijä

Haaste

Metalliteollisuuden maailmanlaajuiseksi arvoksi on arvioitu 2 700 miljardia dollaria, ja kestävyys ja toiminnan turvallisuus ovat alan toimijoille avainasioita.

Kysynnän kasvattaminen Euroopassa sekä kestävä taloudellinen kasvu muualla maailmassa ovat terästeollisuuden tärkeimpiä tavoitteita. Jos Kiinan-markkinat jätetään pois laskuista, World Steel Association ennustaa kysynnän kasvavan 3 % vuoden 2018 aikana. Euroopassa kysynnän odotetaan kasvavan 5,2 %. Muiden metallien – etenkin kuparin, nikkelin, litiumin ja koboltin – hinnat ovat nousseet muiden muassa akkujen ja elektroniikan kysynnän kasvun myötä. Raudan ja teräksen osalta raaka-aineet muodostavat yhden alan suurimmista kustannuseristä, joten niiden tehokas käyttö on olennaista.

Heavymovementin metallinkierrätyspalvelut tehostavat asiakkaiden resurssienkäyttöä ja siten myös kannattavuutta, ja Kalmarin raskaaseen käyttöön tarkoitetut haarukkatrukit, terminaalitraktorit ja konttikurottimet ovat palveluiden tuottamisessa tärkeitä.

Ratkaisu

Joulukuussa 2016 Heavymovementille toimitettiin viisi DCG160-12-haarukkatrukkia ja kaksi T2-terminaalitraktoria.

DCG160-12-haarukkatrukit pystyvät käsittelemään jopa 17 tonnin kuormia, ja niitä käytetään esimerkiksi aihioiden, kelojen ja profiilien kuljettamiseen. Heavymovement käyttää kelojen ja profiilien kuljettamiseen sekä esimerkiksi säiliöiden tyhjentämiseen erikoislaitteistoa.

Kalmarin kahden T2-terminaalitraktorin kokonaispaino on 95 tonnia, ja niitä käytetään teräksen kuljettamiseen tuotantolaitoksilta varastoihin.

Heavymovementin tavoitteena on olla metallialan edelläkävijä turvallisuuden ja teknisten innovaatioiden saralla kaikkialla maailmassa. Kalmarin laitteet auttavat yritystä saavuttamaan tavoitteensa sekä helpottavat yrityksen näkyvyyden lisäämistä Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Tulokset

T2-terminaalitraktorit ovat Kalmar-traktoreiden uusinta sukupolvea, ja Heavymovementin toimitusjohtajan Toni Llinásin mukaan niiden käyttäjäturvallisuus on erinomainen. ”Ohjaamo on todella iso ja hyvin valaistu, joten näkyvyys on loistava. Lisäksi käyttöergonomia on erinomainen.”

Lisäksi kaikki koneen komponentit ovat hyvin esillä, joten traktorin päivittäishuolto onnistuu nopeasti.

Llinásin mukaan Heavymovement on Kalmarin laitteiden avulla pystynyt parantamaan toimintansa turvallisuutta ja pienentämään käyttökustannuksia. ”Uudet haarukkatrukit tarjoavat kuljettajalle huomattavasti tavallista paremman näkyvyyden, ja SmartFleet-etävalvontajärjestelmän ansiosta tekniset johtajamme pystyvät seuraamaan trukkien suorituskykyä tarkasti mistä päin maailmaa tahansa.”