Ota yhteyttä

Making your every move count.

Kalmar lyhyesti

Kalmar tarjoaa lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Olemme edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti maailmassa siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Tehostamme jokaista kuljetustasi laajan tuotevalikoimamme ja maailmanlaajuisen palveluverkostomme avulla sekä kyvyllämme integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa. 

Globaali yritys, jolla on alan laajin valikoima

Tarjontamme kattaa mm. kuormankäsittelylaitteet, automaatio- ja ohjelmistoratkaisut sekä palvelut. Kalmar-laitevalikoima sisältää mm. kontti- ja kuljetuslukkeja, terminaalitraktoreja, kenttä- ja satamanostureita, konttikurottajia, tyhjien konttien käsittelylaitteita sekä haarukkatrukkeja. Navis-toiminnanohjausjärjestelmät (TOS), Bomma-tarttujat ja Siwertell-lastinkäsittelyjärjestelmät ovat myös osa Kalmarin liiketoiminta-aluetta.

Vuoden 2017 lopussa Kalmarilla oli yli 5 700 työntekijää 30 eri maassa, joista suurimpia ovat Yhdysvallat, Malesia, Ruotsi, Kiina, Suomi, Puola, Espanja, Intia ja Alankomaat.

 

Saadut tilaukset, MEUR

1 555

(2017: 1 721)

Liikevoitto

137,0*

(2017: 135,3*)

* ilman uudelleenjärjestelykuluja

Liikevaihto, MEUR

1 623

(2017: 1 700)

Liikevoitto, %

8,4*

(2017: 8,0*)

* ilman uudelleenjärjestelykuluja

Tilauskanta, MEUR

765

(2017: 900)

Kalmar-liiketoiminta-alue on jaettu automaatiota ja projekteja, mobiililaitteita ja palveluita koskeviin osastoihin sekä omiin Navis- ja Bromma-osastoihin. Kaikkien osastojen tukena toimivat yhteiset liiketoimintaa tukevat toiminnot, kuten tuotekehitys, talous, markkinointi ja viestintä sekä henkilöstönhallinta. Ensisijaisia myynti- ja palveluratkaisuja tukevat myös Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan (EMEA-alue) sekä Aasian-Tyynenmeren ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan omat alueorganisaatiot. Kalmarin kokoonpanotoiminta on sijoitettu Kiinaan, Intiaan, Malesiaan, Puolaan, Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin. Kalmarilla on tutkimus- ja tuotekehitysyksiköitä ympäri maailmaa sekä oma teknologia- ja osaamiskeskus Tampereella. Kalmarin toimitusjohtajana toimii Antti Kaunonen.

Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 3,2 miljardia euroa, ja konserni työllistää yli 11 000 henkilöä. Cargotecin B-sarjan osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä kaupankäyntitunnuksella CGCBV. 
www.cargotec.fi