This website makes use of cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality. Lue lisää
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Making your every move count.

Kalmar lyhyesti

Kalmar tarjoaa lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Olemme edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti maailmassa siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Tehostamme jokaista kuljetustasi laajan tuotevalikoimamme ja maailmanlaajuisen palveluverkostomme avulla sekä kyvyllämme integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa. 

Globaali yritys, jolla on alan laajin valikoima

Tarjontamme kattaa mm. kuormankäsittelylaitteet, automaatio- ja ohjelmistoratkaisut sekä palvelut. Kalmar-laitevalikoima sisältää mm. kontti- ja kuljetuslukkeja, terminaalitraktoreja, kenttä- ja satamanostureita, konttikurottajia, tyhjien konttien käsittelylaitteita sekä haarukkatrukkeja. Bomma-tarttujat ovat myös osa Kalmarin liiketoiminta-aluetta.

Vuoden 2021 lopussa Kalmarilla oli yli 4,800 työntekijää 30 eri maassa, joista suurimpia ovat Yhdysvallat, Malesia, Ruotsi, Kiina, Suomi, Puola, Espanja ja Alankomaat.

 

Saadut tilaukset, MEUR

2,063
(2020: 1,401 )

Liikevoitto

344.5 
(2020: 116.4)

Liikevaihto, MEUR

1,512 
(2020: 1,529)

Liikevoitto, %

7,9
(2020: 7,6)

Tilauskanta, MEUR

1,302
(2020: 842 )

Kalmar-liiketoiminta-alue on jaettu automaatiota ja projekteja, mobiililaitteita sekä palveluita tarjoaviin divisiooniin. Bromma on itsenäinen divisioona joka kuuluu Kalmar-liiketoiminta-alueeseen. Divisioonien liiketoimintaa tukevia yhteisiä toimintoja ovat mm. strategia ja liiketoiminnan kehitys, talous, markkinointi ja viestintä sekä henkilöstönhallinta. Etulinjassa myynti- ja palveluratkaisuja tarjoitaan kahdeksalla markkina-alueella. Kalmarin kokoonpanotoiminta on sijoitettu Kiinaan, Intiaan, Malesiaan, Puolaan ja Yhdysvaltoihin. Kalmarilla on tutkimus- ja tuotekehitysyksiköitä ympäri maailmaa sekä oma teknologia- ja osaamiskeskus Tampereella ja innovaatiokeskus Ljungbyssä Ruotsissa. 

Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 3,3 miljardia euroa, ja konserni työllistää noin 11 200 henkilöä. Cargotecin B-sarjan osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä kaupankäyntitunnuksella CGCBV. 
www.cargotec.fi