Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Putkien käsittelyä elektronisella tarkkuudella

Minä todella pidän uudesta hydrauliikkajärjestelmästä. Jos haluan liikuttaa haarukkaa yhden millimetrin, se myös liikkuu yhden milimetrin täsmällisen tarkasti. OLA LOWE, KULJETTAJA , HELÉNS RÖR

Tuotteet:

Haarukkatrukit

Nimi:

Heléns Rör, EMEA

 

Kokonaiskapasiteetti

Heléns Rör lastaa ja purkaa 80 000 tonnia terästä vuodessa

Toimipaikka:

Halmstad, Ruotsi

 

Kalmar-kalusto

Viisi Kalmarin sähköistä haarukkatrukkia

 

 

 

 

 

Kun käsitellään 12-metrisiä teräsputkia, vaaditaan täydellistä tarkkuutta.

Haaste

Heléns valmistaa kaikenlaisia teräsputkia: pitkiä, lyhyitä, raskaita ja kevyitä. Putkien pituus vaihtelee yhdestä kahteentoista metriin. Putket pakataan nippuihin, joista jokainen voi painaa jopa 6 tonnia. Ne kuljetetaan valmistuspaikalta varastoon, jossa ne lastataan kuorma-autoihin kuljetettavaksi edelleen ympäri maailmaa. Heléns lastaa ja purkaa yli 8 600 kuorma-autoa vuodessa. Ilmankosteus on pidettävä tietyllä tasolla suuressa osassa yrityksen tuotantolaitosta ja varastoja, jotta teräs säilyy täydellisessä kunnossa. Heléns haluaa välttää dieseltrukkien käyttöä näissä tiloissa henkilöstönsä työolosuhteiden vuoksi. Heléns on päästöt minimoidakseen käyttänyt Kalmarin sähkötrukkeja vuodesta 1985 asti.

Ratkaisu

Heléns käyttää tällä hetkellä viittä Kalmarin sähkökäyttöistä haarukkatrukkia. Vuoden 2014 keväällä Heléns on kokeillut Kalmarin uusinta sähkötrukkia ECG50-90. Heléns on käyttänyt ECG55-6 sisäisiin kuljetuksiin sekä rekkojen lastaamiseen ja purkamiseen. Uusi sähkökäyttöinen haarukkatrukki on varustettu ergonomisella EGO-ohjaamolla.

"Ensivaikutelmani trukista oli sen erinomainen näkyvyys ja tilava ohjaamo. Pitkiä putkia käsiteltäessä hyvä näkyvyys kaikkiin suuntiin on tärkeä", sanoo Ola Lowe, trukinkuljettaja.

Uusi sähkökäyttöinen haarukkatrukki mahdollistaa jopa 75 % energiansäästön verrattuna vastaavaan dieseltrukkiin. Jos otetaan huomioon myös alhaisemmat kunnossapitokustannukset, havaitaan ratkaisun olevan erittäin kustannustehokas.

Tulokset

ECG50-90:n akussa riittää tehoa helposti koko kahdeksantuntisen vuoron ajaksi. Sen herkän hydrauliikan ansiosta kuljettajat voivat ohjailla pitkiä putkia äärimmäisen tarkasti. EGO-ohjaamo tarjoaa lukuisia kuljettajan ympäristön säätömahdollisuuksia.

"Säädettävä ohjainkonsoli toimii erittäin hyvin, ja pidän vipujen uudesta muotoilusta. Yletyn kaikkiin neljään helposti käsiäni liikuttamatta", Ola Lowe sanoo. "Sähkötrukkien käyttö on ehdottomasti parantanut henkilöstömme työskentelyolosuhteita. Nykyisin heidän ei tarvitse huolehtia pakokaasuista, ja myös tehtaan melutaso on laskenut."

"Olen erittäin tyytyväinen uuteen koneeseen. Aikaisempaan sukupolveen verrattuna on tehty todella suuria parannuksia näkyvyyteen ja ohjauksen tarkkuuteen", Ola Lowe sanoo.