Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Cargotecin Kalmarille huomattava satama-automaation jatkotilaus VICT:lle Australiaan

CARGOTEC OYJ, PÖRSSITIEDOTE, 29. SYYSKUUTA 2015 KLO 8 

 

Cargotecin Kalmarille huomattava satama-automaation jatkotilaus VICT:lle Australiaan


Cargoteciin kuuluva Kalmar on saanut jatkotilauksen kahdeksan automaattisen konttinosturin ja niihin liittyvän automaation toimittamisesta Victoria International Container Terminal Ltd:n (VICT) uuteen terminaaliin Australian Melbourneen. Terminaali on kokonaan filippiiniläisen International Container Terminal Services, Inc:n (ICTSI) omistama. Laitetoimitukset ajoittuvat vuoden 2016 viimeiselle neljännekselle.

Kalmarin uusi toimitus on osa kakkosvaihetta VICT:n projektissa, jossa rakennetaan automatisoitu konttiterminaali Webb Dockin itäalueelle. Projektin ykkösvaiheen on määrä olla toiminnassa vuoden 2016 lopulla ja siihen Kalmar toimittaa 12 automaattinosturia, 11 automatisoitua kuljetuslukkia sekä automatisoidun konttien lastaus- ja purkutoiminnon kuorma-autojen käsittelyyn. Kaikki on integroitu Kalmarin toimittamaan terminaalin logistiikkajärjestelmään ja Cargoteciin kuuluvan Naviksen toimittamaan terminaalin toiminnanohjausjärjestelmään.


Kalmarin johtaja Olli Isotalo: "Kalmarin ja Naviksen toimitukset yhdessä tarjoavat VICTille täysin automatisoidun avaimet käteen -ratkaisun. Automaatiojärjestelmän eri osat konfiguroidaan yhteen niin, että ne tukevat terminaalin suoritustavoitteiden saavuttamista. Olemme tyytyväisiä ICTSI:n jatkotilauksesta terminaaliin, joka edustaa automatisoidun kontinkäsittelyn uusinta teknologiaa.

ICTSI:n Aasian-Tyynenmeren alueen johtaja Christian R. Gonzalez: "Tämä on ICTSI:lle ensiarvoisen tärkeä projekti. Haluamme luoda Australian vilkkaimpaan satamaan maailmanluokan modernin konttiterminaalin niin suunnittelun, innovativisuuden kuin toimintojen osalta. Kalmarin laaja kokemus automatisoitujen kontinkäsittelyratkaisujen toimittamisesta Australiassa ja muualla maailmassa auttavat meitä tekemään VICT:stä maailman kärkeä terminaalitoiminnoissa."

VICT:n kakkosvaiheen on määrä olla toiminnassa joulukuussa 2017. Valmiin terminaalin vuosikapasitetti on vähintään 1,4 miljoona TEU:ta (TEU on yksi 20 jalan standardikontti).
 

Lisätietoja lehdistölle:

Olli Isotalo, johtaja, Kalmar, puh. +3582047774111

Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, puh. +358207774096, maija.eklof@kalmarglobal.com

Lisätietoja sijoittajille:

Paula Liimatta, sijoittajasuhdejohtaja, puh. +358 207774084


Cargotec muokkaa lastinkäsittelytoimialaa asiakkaidensa ja osakkeenomistajiensa eduksi. Cargotecin liiketoiminta-alueet MacGregor, Kalmar ja Hiab tunnetaan johtavista lastin- ja kuormankäsittelyalan ratkaisuistaan ympäri maailman. Niiden maailmanlaajuiset verkostot toimivat lähellä asiakkaita, ja kattavat huoltopalvelut takaavat jatkuvan, luotettavan ja ympäristöystävällisen toiminnan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Cargotecin liikevaihto vuonna 2014 oli noin 3,4 miljardia euroa, ja konserni työllistää noin 11 000 henkilöä. Cargotecin B-sarjan osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä kaupankäyntitunnuksella CGCBV. www.cargotec.fi