Home icon Kalmar etusivu / Tietoa meistä / Toimialat / Tuulivoimateollisuus
Share: KALMAR.HE27.82

 

Kalmarin raskaat nostokoneet ovat erinomainen ratkaisu tuulivoimaloiden komponenttien nostoihin ja muuhun käsittelyyn tuulivoimaloiden valmistuksen, varastointi- ja järjestelyalueilla kuljettamisen, tuulivoimapuistojen rakentamisen sekä voimaloiden huoltojen yhteydessä. Sähkö- ja dieselkäyttöiset haarukkatrukkimme ja konttikurottajamme voidaan varustaa tuulivoimaloiden lapojen, tornien ja muiden komponenttien nostamiseen räätälöidyillä lisälaitteilla.

 

Kalmar tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja tuulivoimateollisuuden ainutlaatuisiin tarpeisiin tuulivoimapuiston sijainnista ja käsiteltävien komponenttien tyypistä riippumatta. Olipa kyse sitten konehuoneista, lavoista, tornilohkoista, napakartioista tai perustuksista, me voimme osaamisemme avulla tarjota kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka varmistaa tarvittavien komponenttien turvalliset nostot ja siirrot.

 

Ratkaisut tuuliturbiinien nostoon ja tuulivoimapuistojen rakentamiseen

Kalmar on valmistanut tuhansia laitteita, jotka ovat käytössä joka päivä, ja meille on täysin selvää, että yksi laitekoko ei voi palvella kaikkia asiakkaita. Tästä syystä suunnittelemme suuren nostokapasiteetin konttikurottajat ja raskaat haarukkatrukit sekä nostoihin räätälöidyt lisälaitteet aina kunkin asiakkaan omien tarpeiden mukaan. Tarjoamme kokonaisvaltaisia ratkaisuja konehuoneiden, tornilohkojen ja lapojen valmistusvaiheessa tapahtuvasta käsittelystä aina tuulivoimaloiden pystytykseen asti. Omien raskaiden nostojen erikoisratkaisujen, räätälöityjen nostolisälaitteiden ja suuren nostokapasiteetin materiaalinkäsittelylaitteiden ansiosta voimme mahdollistaa sujuvat ja tehokkaat tuulivoimapuistojen rakennusprosessit.

 

Voimme nostaa, siirtää, pinota ja varastoida alan materiaaleja ja tuotteita niiden kaikissa käsittelyvaiheissa:

 • Raaka-aineet, tarvikkeet ja niiden varastointi
 • Materiaalitoimitukset valmistuksessa
 • Puolivalmiit komponentit, kuten konehuoneet, tornilohkot ja lavat
 • Puhallus ja maalaus
 • Kuormaus ja kuormien purkaminen
 • Hankkeen rahdin järjestelytyöt
 • Kontteihin pakatut kokoonpanojen osat
 • Kaapelikelat

 

Maailma täynnä mahdollisuuksia

Kalmar tarjoaa sähkö- ja dieselkäyttöisiä suuren nostokapasiteetin konttikurottajia ja raskaita haarukkatrukkeja, jotka on erityisesti suunniteltu raskaiden ja suurikokoisten kuormien tehokkaaseen ja turvalliseen käsittelyyn tuulivoimaloiden komponenttien valmistuksen, varastointi- ja järjestelyalueilla kuljettamisen, tuulivoimaloiden pystyttämisen, tuulivoimapuistojen rakentamisen ja voimaloiden huoltamisen yhteydessä. Kaikki raskaat nostokoneemme on rakennettu ympäri maailmaa hyväksi havaitulle G-sukupolven alustallemme, ja laajasta valikoimasta on helppo valita kuhunkin tarpeeseen parhaiten sopiva voimansiirto, voimanlähde, akseliväli, nostokapasiteetti ja lisälaiteet. Mainittu alusta on testattu kattavasti useissa erilaisissa tuulivoimapuistosovelluksissa, mikä takaa sen soveltuvuuden tuulivoimaloiden pystytyksiin, tuulivoimapuistojen logistiikan tarpeisiin ja muihin tuulivoimateollisuuden nostotehtäviin.

 

Liian haastavaa työtä ei ole

Kalmarin haarukkatrukkien ja konttikurottajien nostokapasiteettivalikoima ulottuu 9 tonnista aina 130 tonniin. Lisäksi kahta Super Gloria -konttikurottajaa yhdessä käytettäessä voidaan nostaa jopa 260 tonnin kuormia, mikä tekee niistä täydellisen turvallisen valinnan tuulivoimaloiden suurikokoisten ja raskaiden lapojen käsittelyyn. Ja jos erikoislisälaitteiden valikoimastamme ei jostain syystä löydy nostotarpeitasi täyttävää lisälaitetta, keskustelemme mielellämme mahdollisuudesta suunnitella juuri sinun tarpeisiin räätälöity lisälaite.

 

Kokonaisvaltaiset käsittelyratkaisumme tuulivoimateollisuudelle:

 

 • Tuulivoimaloiden pääkomponenttien tuotanto
 • Perustukset, kolmijalat ja monopile-perustukset
 • Tornit, lohkot, napakartiot ja välikappaleet
 • Konehuoneet, laakerit ja lavat
 • Generaattori, vaihteisto, napa ja roottori
 • Hydrauli- ja sähköjärjestelmien komponentit
 • Kontteihin pakatut kokoonpanojen osat
 • Kaapelikelat

 

Katsomme maailmaa kanssasi samasta suunnasta

 

Kaikki Kalmarin vastapainokoneet, mukaan lukien konttikurottajat, tyhjien konttien käsittelylaitteet ja trukit, on päivitetty vastaamaan turvallisuusstandardia EN 1175:2020. Tällä varmistetaan, että työskentely Kalmarin laitteilla on mahdollisimman turvallista.

 

Raskaat haarukkatrukit

Voit valita sopivan nostokapasiteetin aina 85 tonniin asti sekä erilaisia lisälaitteita. Voimanlähdevaihtoehtoina ovat kolmen eri päästöluokan dieselmoottorit ja sähkötrukit kahdella eri akkutekniikalla (lyijy tai litiumioni). Erinomaisesta laadusta, turvallisuudesta ja helppokäyttöisyydestä tunnetut trukkimme ovat myös helppoja ylläpitää ja huoltaa. Lisäksi niissä on vakiona useita turvallisuusvarusteita ja -ominaisuuksia, mikä tekee niistä ihanteellisen vaihtoehdon komponenttien siirtämiseen tuulivoimaloiden valmistus- ja pystytystöissä ja tuulivoimapuistojen rakennustöissä.

Suuren nostokapasiteetin konttikurottajat

Kurottajamme voidaan varustaa useilla erikoislisälaitteilla, jolloin niillä voidaan siirtää turvallisesti ja tehokkaasti hyvinkin erilaisia kuormia tuulivoimaloita valmistettaessa ja pystytettäessä ja tuulivoimapuistoja rakennettaessa – malliston enimmäisnostokapasiteetti on 130 tonnia ja yhdessä toisen kurottajan kanssa käytettäessä 260 tonnia. Lisäksi Eco-konttikurottajillamme voit vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 40 prosenttia.

Kalmar Huolto pitää liikkeellä

Kalmar Huolto tarjoaa laajan valikoiman palveluja, jotka pitävät yrityksesi ja kalustosi pyörät pyörimässä.