Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmarille suuri maastoajoon tarkoitettujen konttikurottajien tilaus Yhdysvalloista

CARGOTEC OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE, 20. TOUKOKUUTA 2015 KLO 15

Cargoteciin kuuluva Kalmar on saanut tilauksen 18 maastoajoon tarkoitetun konttikurottajan toimittamisesta Yhdysvaltojen puolustusministeriölle. Laitteet korvaavat vanhempia käytössä olevia laitteita useissa kohteissa eri puolilla Yhdysvaltoja. Toimitukset tapahtuvat vuoden 2015 loppuun mennessä ja tilauksen arvo on noin 16 miljoonaa euroa.

Kalmar RT240 on erityisen toimintakykyinen laite, joka kykenee käsittelemään jopa 24 tonnin painoisia kontteja vaikeakulkuisessa maastossa.

Stephen Speakes, johtaja, Kalmar RT Center (KRTC) kommentoi tilausta: "Tilaus on jälleen osoitus Kalmarin maastokäyttöön tarkoitettujen ratkaisujen erinomaisesta laadusta. RT240 tarjoaa luotettavan ratkaisun materiaalinkäsittelyyn. Se on yksinkertainen ylläpitää ja huoltaa myös vaativissa olosuhteissa."

KRTC on valmistanut maastokäyttöön tarkoitettuja kontinkäsittelylaitteita vuodesta 2009 alkaen. Yksikössä on kolme kokoonpanolinjaa konttikurottajille ja haarukkatrukeille ja se työllistää noin 170 henkeä Cibolossa Teksasissa.

Lisätietoja lehdistölle:

Stephen Speakes, johtaja, Kalmar RT Center, p. +1 210 599 6541
Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, p. 020 777 4096, maija.eklof@kalmarglobal.com

Lisätietoja sijoittajille:
Paula Liimatta, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 020 777 4084

Kalmar tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti ympäri maailman siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Kalmarin laaja tuotevalikoima, maailmanlaajuinen palveluverkosto ja kyky integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa tehostavat asiakkaan liiketoiminnan tuottavuutta kaikilla osa-alueilla. www.kalmarglobal.com

Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin liikevaihto vuonna 2014 oli noin 3,4 miljardia euroa, ja konserni työllistää noin 11 000 henkilöä. Cargotecin B-sarjan osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä kaupankäyntitunnuksella CGCBV. www.cargotec.fi