Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Cargotec aloittaa ohjelman noin 25 miljoonan euron vuositason kustannussäästöjen löytämiseksi MacGregorissa

CARGOTEC OYJ, PÖRSSITIEDOTE, 25. LOKAKUUTA 2016 KLO 12.03
 
Cargotec aloittaa ohjelman noin 25 miljoonan euron vuositason kustannussäästöjen löytämiseksi MacGregorissa

Cargotec aloittaa ohjelman noin 25 miljoonan euron vuositason kustannussäästöjen löytämiseksi ja käynnistää tähän liittyvät yhteistoimintaneuvottelut. Alustavien arvioiden mukaan tehostamistoimenpiteillä tavoitellaan globaalisti noin 260 henkilötyövuoden vähennystä. MacGregor työllisti globaalisti 2 355 työntekijää syyskuun 2016 lopussa.
 
Säästöillä pyritään sopeutumaan vallitsevaan markkinatilanteeseen MacGregorissa. Lisäksi pyritään varmistamaan pitkän aikavälin kilpailukyky globaaleilla markkinoilla ja jatkamaan operatiivisen toiminnan tehostamista.
 
MacGregorin markkinatilanne on haastava. Offshore-teollisuudessa alhainen öljyn hinta pitää investoinnit ennätyksellisen alhaisella tasolla, mikä vaikuttaa offshore-lastinkäsittelyratkaisujen kysyntään. Huoltopalveluiden kysyntä on laskenut, koska käytöstä poistettujen laivojen osia käytetään lisääntyvästi varaosina. Globaaleilla kauppalaivamarkkinoilla on ylikapasiteettia, ja uusien laivojen tilaukset ovat poikkeuksellisen matalla tasolla, mikä heikentää MacGregorin tuotteiden ja ratkaisujen kysyntää.  
 
Kustannussäästöihin pyritään suunnitelluilla toiminnan uudelleenjärjestelyillä ja mahdollisilla henkilöstövähennyksillä. Toimenpiteiden arvioidaan vaikuttavan erityisesti Norjan, Kiinan, Ruotsin, Suomen ja Singaporen toimintoihin.  
 
Suunnitelluista säästötoimenpiteistä arvioidaan syntyvän uudelleenjärjestelykustannuksia vuoden 2016 viimeiselle neljännekselle ja vuodelle 2017. 
 
"Jopa tässä haastavassa markkinatilanteessa MacGregor on meriteollisuuden lastin- ja kuormankäsittelyn markkinoilla johtava ja vahvin toimija. Näiden vaikeiden mutta välttämättömien toimenpiteiden seurauksena MacGregorista tulee ketterämpi. Meillä on vahvaa osaamista auttaa asiakkaitamme toimimaan tehokkaammin", sanoo Michel van Roozendaal,  MacGregorin johtaja. 
 
Lisätiedot:
Mikko Puolakka, talous- ja rahoitusjohtaja, puh.  020 777 4105
Hanna-Maria Heikkinen, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 020 777 4084
 
 
Cargotec (Nasdaq Helsinki: CGCBV) on johtava lastin- ja kuormankäsittelyalan ratkaisujen toimittaja, jonka tavoite on olla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtaja. Cargotecin liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor tarjoavat asiakkaille tuotteet ja huoltopalvelut, jotka takaavat jatkuvan, luotettavan ja vastuullisen toiminnan. Cargotecin liikevaihto vuonna 2015 oli noin 3,7 miljardia euroa, ja konserni työllistää yli 11 000 henkilöä. www.cargotec.fi