Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Cargotec Oyj:n nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotus hallituksen kokoonpanoksi ja palkkioiksi

CARGOTEC OYJ, PÖRSSITIEDOTE, 9. HELMIKUUTA 2016 KLO 16.45
 
Cargotec Oyj:n nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotus hallituksen kokoonpanoksi ja palkkioiksi
 
Hallituksen kokoonpano
Cargotec Oyj:n nimitys- ja palkitsemisvaliokunta ehdottaa 22.3.2016 kokoontuvalle seuraavalle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiön hallitukseen valitaan kahdeksan (8) varsinaista jäsentä ja että hallituksen jäseniksi valitaan seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka uudelleen nykyiset hallituksen jäsenet Jorma Eloranta, Tapio Hakakari, Ilkka Herlin, Peter Immonen ja Teuvo Salminen. 
 
Uusiksi hallituksen jäseniksi ehdotetaan valittaviksi Kimmo Alkio, Kaisa Olkkonen ja Heikki Soljama. Heillä kaikilla on vahvaa kansainvälistä liiketoimintakokemusta, joka täydentää hallituksen osaamispohjaa mm. digitalisaation ja automaation osalta ja joka tukee Cargotecin strategista tavoitetta kehittyä älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtajaksi.
 
Tieto Oyj:n toimitusjohtaja Kimmo Alkio on toiminut pitkän uransa aikana johtotehtävissä IT-, ohjelmisto- ja tietoliikenneyrityksissä Euroopassa ja Yhdysvalloissa.  Aiemmin hän on toiminut F-Securen toimitusjohtajana sekä eri tehtävissä Nokia Oyj:n ja Digital Equipment Corporationin palveluksessa.
 
Kaisa Olkkonen on tehnyt pitkän kansainvälisen uran Nokia Oyj:ssä lakiasioiden, immateriaalioikeuksien, edunvalvonnan ja yhteiskuntasuhteiden johtotehtävissä. Hän on myös vaikuttanut useissa kansainvälisissä luottamustehtävissä, mm. Digital Europen johtoryhmässä.
 
Heikki Soljamalla on pitkä kokemus liiketoiminnan tulosvastuullisista johtotehtävistä ABB:llä mm. Kiinassa, Sveitsissä ja Suomessa Cargotecille relevanttien asiakasteollisuuksien parissa.
 
Uudet jäsenehdokkaat ovat riippumattomia yhtiöstä ja suurimmista osakkeenomistajista. Nykyiset jäsenet Anja Silvennoinen ja Antti Lagerroos ovat ilmoittaneet, että he eivät ole käytettävissä hallituksen jäseniksi. 
 
Tietoja hallituksen nykyisistä jäsenistä ja jäsenehdokkaista on saatavilla Cargotecin verkkosivuilta www.cargotec.fi.
 
Hallituksen palkkiot
Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta ehdottaa, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan vuosipalkkiona 80 000 euroa, varapuheenjohtajalle 55 000 euroa, tarkastus- ja riskienhallintavaliokunnan puheenjohtajalle 55 000 euroa ja muille jäsenille 40 000 euroa. Lisäksi valiokunta ehdottaa, että hallituksen ja valiokuntien kokouspalkkiona maksetaan 1 000 euroa/kokous. Ehdotuksen mukaan 30 prosenttia vuosipalkkiosta suoritetaan Cargotecin B-sarjan osakkeina ja loput rahana, ja Cargotec vastaa varainsiirtoveroista, jotka suoritetaan osakkeina maksettavista palkkioista.
 
Nimitys- ja palkitsemisvaliokunta
Cargotecin hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan puheenjohtajana toimii Ilkka Herlin ja jäseninä Jorma Eloranta, Peter Immonen ja Tapio Hakakari.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hakakari, hallituksen varapuheenjohtaja, nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan jäsen
Puh. 0400 408 316
 
Cargotec muokkaa lastinkäsittelytoimialaa asiakkaidensa ja osakkeenomistajiensa eduksi. Cargotecin liiketoiminta-alueet MacGregor, Kalmar ja Hiab tunnetaan johtavista lastin- ja kuormankäsittelyalan ratkaisuistaan ympäri maailman. Niiden maailmanlaajuiset verkostot toimivat lähellä asiakkaita, ja kattavat huoltopalvelut takaavat jatkuvan, luotettavan ja ympäristöystävällisen toiminnan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Cargotecin liikevaihto vuonna 2014 oli noin 3,4 miljardia euroa, ja konserni työllistää noin 11 000 henkilöä. Cargotecin B-sarjan osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä kaupankäyntitunnuksella CGCBV. www.cargotec.fi