Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmar suunnittelee Tampereen toimintojen uudelleenjärjestämistä ja yhteistyön syventämistä kiinalaisen yhteisyrityksensä kanssa

CARGOTEC OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 1.2.2016 KLO 13.15 EET
 
Cargoteciin kuuluva Kalmar aikoo järjestää toimintoja uudelleen Tampereella ja suunnittelee yhteistyön syventämistä Rainbow Cargotec Industries (RCI) -yhteisyrityksen kanssa Kiinassa. Suunnitelmana on hyödyntää mobiilipukkinosturien (RTG) menestyksekästä liiketoimintamallia myös automaattisissa konttinostureissa (ASC). Suunnitelman mukaan Kalmar huolehtisi jatkossa automaatiosta, ohjelmistokehityksestä, myynnistä, markkinoinnista ja asiakasrajapinnasta sekä megaprojektien toteutuksesta, kun taas RCI huolehtisi automaattisista konttinostureista.
 
Suunnitelman toteuttamiseksi Kalmar aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Automation and Projects -divisioonan henkilöstön kanssa Tampereella. Yhtiön alustavan arvion mukaan mahdolliset henkilöstövaikutukset voisivat johtaa enintään 35 henkilön vähennykseen sekä tilapäisiin lomautuksiin. Automaatio ja ohjelmistokehitys eivät kuulu neuvotteluihin. Lisäksi suunnitelma ei vaikuta lukkiliiketoimintoihin.
 
"Automaatio on strategiamme ytimessä ja odotamme voimakasta kasvua satama-automaatiossa tulevaisuudessa. Siksi rekrytoimme tällä hetkellä lisää ohjelmistokehittäjiä Tampereelle. Samalla meidän täytyy huolehtia kilpailukyvystämme maailmanmarkkinoilla. Kalmarin ja RCI:n yhdessä toteuttamat mobiilipukkinosturiprojektit ovat sujuneet erittäin onnistuneesti sovitussa aikataulussa ja budjetissa, vastaten Kalmarin laatustandardeja sekä täyttäen kaikki asiakasvaatimukset. Siksi uskomme, että samankaltainen yhteistyömalli automaattisissa konttinostureissa edistäisi automaatiostrategiamme toteuttamista", sanoo Antti Kaunonen, Kalmarin Automation and Projects -divisioonasta vastaava johtaja.
 
Kalmar työllistää noin 300 henkeä Tampereella. Kalmarin Tampereen teknologia- ja osaamiskeskuksessa on alan suurin satama-automaatiojärjestelmien testikenttä ja maailmanluokan tilat ja laboratoriot prototyyppien valmistusta, simulointia, testausta, seurantaa ja optimointia varten.
 
Lisätietoja tiedotusvälineille
Antti Kaunonen, johtaja, Automation and Projects -divisioona, Kalmar, puh. 040 062 1701 antti.kaunonen@kalmarglobal.com
Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, puh. 020 777 4096, maija.eklof@kalmarglobal.com
 
Cargotec muokkaa lastinkäsittelytoimialaa asiakkaidensa ja osakkeenomistajiensa eduksi. Cargotecin liiketoiminta-alueet MacGregor, Kalmar ja Hiab tunnetaan johtavista lastin- ja kuormankäsittelyalan ratkaisuistaan ympäri maailman. Niiden maailmanlaajuiset verkostot toimivat lähellä asiakkaita, ja kattavat huoltopalvelut takaavat jatkuvan, luotettavan ja ympäristöystävällisen toiminnan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Cargotecin liikevaihto vuonna 2014 oli noin 3,4 miljardia euroa, ja konserni työllistää noin 11 000 henkilöä. Cargotecin B-sarjan osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä kaupankäyntitunnuksella CGCBV. www.cargotec.fi