Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmar toimittaa lastinkäsittelylaitteita satamaoperaattori Stevecolle

CARGOTEC OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE, 18. ELOKUUTA 2016 KLO 13:00

Cargoteciin kuuluva Kalmar on saanut tilauksen neljän diesel-sähköisen konttilukin, kymmenen raskaan RoRo-käsittelyyn tarkoitetun terminaalitraktorin, neljän kevyen kapasiteettiluokan haarukkatrukin ja kahden raskaan haarukkatrukin toimittamisesta Suomen Satamatekniikka Oy:lle, joka on Steveco Oy:n tytäryhtiö. Toimitus tapahtuu vuoden 2016 loppupuolella ja vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Steveco on Suomen johtava satamaoperaattori. Yhtiö työllistää noin 700 henkilöä, ja sen liikevaihto on lähes 140 miljoonaa euroa. Steveco toimii Suomessa neljässä merisatamassa: Kotkan Mussalossa ja Hietasessa, Haminassa sekä Helsingin Vuosaaressa, jotka sijaitsevat optimaalisesti Suomen ja Venäjän välisten tärkeimpien laivareittien varrella. Uudet laitteet liittyvät Stevecon jo ennestään laajaan ja monipuoliseen Kalmar-kalustoon, joka käsittää yhteensä 39 konttilukkia, 50 terminaalitraktoria, 80 haarukkatrukkia ja 10 konttikurottajaa.

Henri Kuitunen, Stevecon toimitusjohtaja kommentoi: "Kun terminaaliemme lastinkäsittelymäärät kasvavat, tarvitsemme suorituskykyisiä ja luotettavia laitteita, joilla on alhaiset käyttö- ja ylläpitokustannukset. Tähän haasteeseen Kalmar vastaa hyvin. Lisäksi Kalmarin paikallinen huolto pitää toimintamme käynnissä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme jatkaa pitkää yhteistyötämme Kalmarin kanssa laitteistomme uusimiseksi.

Santtu Tanskanen, johtaja, Kalmar Suomi, kommentoi: "Yhteistyömme Stevecon kanssa alkoi jo 1950-luvulla, kun toimitimme ensimmäiset Valmet-koneet Stevecon edeltäjälle Kotkan satamaan. Vuosien ajan olemme nauttineet tiiviistä yhteistyöstämme ja olemme iloisia saadessamme jälleen kerran auttaa Stevecoa kehittämään toimintojaan paremmiksi.

Tilaus koostuu neljästä Kalmar ESC440 -konttilukista, kymmenestä Kalmar TR618i -terminaalitraktorista, neljästä Kalmar DCF80-6-haarukkatrukista, joiden nostokapasiteetti on 8 tonnia sekä kahdesta DCG180-12- haarukkatrukista, joiden nostokapasiteetti on 18 tonnia.

 

Lisätietoja lehdistölle:

Santtu Tanskanen, johtaja, Suomi, Kalmar, puh. 020 777 5325

Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, puh. 020 777 4096, maija.eklof@kalmarglobal.com

Kalmar tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti ympäri maailman siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Kalmarin laaja tuotevalikoima, maailmanlaajuinen palveluverkosto ja kyky integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa tehostavat asiakkaan liiketoiminnan tuottavuutta kaikilla osa-alueilla. www.kalmar.fi 

Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin liikevaihto vuonna 2015 oli noin 3,7 miljardia euroa, ja konserni työllistää yli 11 000 henkilöä. Cargotecin B-sarjan osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä kaupankäyntitunnuksella CGCBV. www.cargotec.fi