Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmar myy maastokäyttöön tarkoitettujen materiaalinkäsittelylaitteiden liiketoiminnan Yhdysvalloissa texaslaiselle sijoittajaryhmälle ja toimivalle johdolle

CARGOTEC OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE, 3. HEINÄKUUTA 2018 KLO 8
 
Cargotec-konserniin kuuluva Kalmar on allekirjoittanut sopimuksen maastokäyttöön tarkoitettujen materiaalinkäsittelylaitteiden liiketoiminnan eli Kalmar Rough Terrain Centerin (KRTC) myynnistä. Ostajia ovat yrityksen toimiva johto sekä Texasissa kotipaikkaansa pitävä sijoittajaryhmä, jota johtaa Independent Bankers Capital Funds (IBCF) ja Congruent Investment Partners, LLC (Congruent). Sopimus allekirjoitettiin ja se astui voimaan 29. kesäkuuta 2018.
 
Kalmar Rough Terrain Center on maastokäyttöön soveltuviin materiaalinkäsittelylaitteisiin erikoistunut valmistaja, joka toimii sekä puolustusalalla että kaupallisilla markkinoilla. Yritys myös valmistaa ja myy varaosia sekä huoltopalveluja olemassa oleviin laitteisiin. Tuotevalikoimaan kuuluvat vaativaan maastoon soveltuva konttikurottaja RT240 ja maastoajoon tarkoitettu haarukkatrukki RT022, jotka on kehitetty erityisesti armeijan tarpeisiin ja joilla taataan konttien käsittely vaativimmissakin maasto-olosuhteissa. Kaupalliseen käyttöön soveltuva laite on puolestaan vaativan maaston konttikurottajamalli RT290. KRTC:n päätoimipaikka on Yhdysvalloissa Texasin Cibolossa, ja tehdasalueeseen kuuluu neljä rakennusta 5,4 hehtaarin alueella.
 
"Kauppa noudattelee Kalmarin strategiaa keskittyä konttisatamien, raskaan teollisuuden ja jakelun segmentteihin. Maastokäyttöön soveltuvat laitteet ovat näiden ydinalueiden ulkopuolella. KRTC muodostaa lisäksi suurelta osin erillisen liiketoiminnan, jolla on vain rajallisesti synergiaa Kalmarin muiden toimintojen kanssa", kommentoi Kalmarin johtaja Antti Kaunonen.
 
"Kalmarin vahvan omistusjakson jälkeen olemme innokkaita aloittamaan uuden luvun itsenäisesti omistettuna ja johdettuna pienyrityksenä, jonka kotipaikka on Texasin Cibolossa", kommentoi KRTC:n toimitusjohtaja Stephen Speakes. "Johdon kumppanuus IBCF:n ja Congruentin kanssa asemoi yhtiön erinomaisesti tulevaisuutta ajatellen. Operatiivinen vahvuutemme haastavissa maasto-olosuhteissa yhdistettynä heidän laajaan teolliseen asiantuntemukseen ja vahvaan taloudelliseen tukeen takaavat yhdessä kestävän perustan sekä lupaavat kasvunäkymät yhtiöllemme. Uskomme, että kauppa ei ole pelkästään työntekijöiden, asiakkaiden ja kumppaneidemme voitto, vaan se hyödyttää myös laajemmin koko San Antonion ja Keski-Texasin aluetta. Haluamme kiittää Kalmaria sen toiminnasta omistajana sekä prosessin aikana saamastamme tuesta."
 
"Meille, pienelle texaslaiselle investointiyhtiölle, on suuri kunnia tehdä yhteistyötä KRTC:n erittäin osaavan johtoryhmän ja työntekijöiden kanssa heidän jatkaessaan nyt yrityksen kasvutarinaa pienyrityksenä", kommentoi IBCF:n osakas Barry Conrad.
 
"Odotamme innolla yhteistyötä IBCF:n ja KRTC:n johdon kanssa. Uskomme, että meillä hyvä pohja, jolle voimme rakentaa menestystä niin sotilaallisella kuin kaupallisellakin puolella Stephenin johtamana itsenäisenä, kansallisesti omistettuna pienyrityksenä", sanoo Travis Baldwin, Congruentin toimitusjohtajana toimiva osakas. "Kauppa jatkaa Congruentin strategiaa toimia yhteistyössä alansa parhaiden johtoryhmien kanssa liiketoiminnan luomiseksi ja kasvattamiseksi pienillä ja keskisuurilla markkinoilla."
.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Antti Kaunonen, johtaja, Kalmar, puh. +358 20 777 5000, 
 
Stephen Speakes, toimitusjohtaja, Kalmar Rough Terrain Center, puh. +1 210 599 6541, stephen.speakes@kalmarglobal.com
 
Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, puh.: +358 20 777 4096, maija.eklof@kalmarglobal.com
 
Lisätietoja sijoittajille:
 
Pekka Rouhiainen, sijoittajasuhdepäällikkö, Cargotec, puh. +358 40 739 5897, pekka.rouhiainen@cargotec.com
 
Kalmar tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti ympäri maailman siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Kalmarin laaja tuotevalikoima, maailmanlaajuinen palveluverkosto ja kyky integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa tehostavat asiakkaan liiketoiminnan tuottavuutta kaikilla osa-alueilla. www.kalmarglobal.com
 
Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin (Nasdaq Helsinki: kaupankäyntitunnus CGCBV) liikevaihto vuonna 2017 oli noin 3,2 miljardia euroa, ja konserni työllistää yli 11 000 henkilöä. www.cargotec.com