Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmar sitoutuu tarjoamaan sähkökäyttöiset versiot koko tuotevalikoimasta vuoteen 2021 mennessä

 
CARGOTEC OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE, 17.5.2018 KLO 10.00
 
Cargoteciin kuuluva Kalmar sitoutuu vähentämään lastinkäsittelystä syntyviä päästöjä edistämällä ekotehokkaita teknologioita. Sitoumuksensa mukaisesti vuoteen 2021 mennessä Kalmarin koko tuotevalikoimasta on tarjolla sähkökäyttöiset versiot. Tavoite on Cargotecin vuonna 2016 julkaiseman vastuullisuustiekartan mukainen.
 
Innovaatio on aina ollut Kalmarin liiketoiminnan ytimessä. Ensimmäinen Kalmarin kehittämä sähkökäyttöinen laite eli pienemmän kapasiteetin sähkötrukki tuotiin markkinoille vuonna 2008, ja siitä lähtien Kalmar on systemaattisesti laajentanut valikoimaansa diesel-sähkökäyttöisin, hybridein ja sähkökäyttöisin laittein auttaakseen asiakkaita pienentämään toimintansa ympäristövaikutuksia. Tällä hetkellä yli puolet Kalmarin lastinkäsittelylaitteista käyttää sähkövirtaa voimanlähteenä.
 
"Toimialamme kehittyy ainutlaatuisella tahdilla. Hallitukset sekä paikalliset ja alueelliset viranomaiset ympäri maailman säätävät asetuksia ja tekevät aloitteita, joilla edistetään ekotehokkaiden teknologioiden käyttöönottoa. Keskeinen esimerkki on Green Air Act Kaliforniassa. Samaan aikaan asiakkaamme pyytävät sähkökäyttöisiä laitteita ja ratkaisuja, jotka vähentävät päästöjä. Kalmarilla on vahva kokemus tehokkaiden lastinkäsittelyratkaisujen kehittämisestä, ja olemme jatkuvasti mullistaneet toimialaamme asiakkaidemme hyödyksi. Olemme johtaneet satamien automaatiokehitystä jo yli 20 vuoden ajan ja kehitämme jatkuvasti ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita parantamaan toimintansa tehokkuutta. Nyt otamme seuraavan askeleen asiakkaidemme liiketoiminnan tukemisessa tarjoamalla sähkökäyttöiset versiot koko valikoimastamme vuoteen 2021 mennessä," sanoo Antti Kaunonen, johtaja, Kalmar.
 
Kalmar on myös julkaissut Future Generation -visionsa lastin- ja materiaalinkäsittelylaitteiden tulevaisuudesta. 
 
"Kalmar Future Generation on merkittävän tutkimus- ja kehitystyön tulos. Olemme pyrkineet ennustamaan, miltä pienemmät lastinkäsittelylaitteemme näyttävät tulevaisuudessa. Uskomme paitsi sähköön tulevaisuuden virtalähteenä myös siihen, että tarkoituksenmukainen design ja integroitu huollettavuus maksimoivat laitteiden käyttöajan ja suorituskyvyn, sanoo Dan Pettersson, johtaja, Kalmar Mobile Equipment.
 
"Lähitulevaisuudessa kuskittomat laitteet tuovat automaation hyödyt koko logistiikkaketjuun teollisuusasiakkaille materiaalinkäsittelyssä. Me Kalmarissa uskomme, että voimme auttaa asiakkaitamme pysymään kehityksen kärjessä valjastamalla uuden teknologian huippuluokan lastinkäsittelyratkaisuiksi," Dan sanoo.
 
 
Lisätietoja medialle:
 
Dan Pettersson, johtajat, Mobile Equipment, Kalmar, dan.pettersson@kalmarglobal.com
 
Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, puh. 020 777 4096, maija.eklof@kalmarglobal.com
 
Kalmar tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on edelläkävijä energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti ympäri maailman siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Kalmarin laaja tuotevalikoima, maailmanlaajuinen palveluverkosto ja kyky integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa tehostavat asiakkaan liiketoiminnan tuottavuutta kaikilla osa-alueilla. www.kalmarglobal.com  
 
Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin (Nasdaq Helsinki: CGCBV) liikevaihto vuonna 2017 oli noin 3,2 miljardia euroa, ja konserni työllistää yli 11 000 henkilöä. www.cargotec.fi