Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmar laajentaa AutoRTG-järjestelmää Dublin Ferryport Terminalsilla toiminnan tehostamiseksi edelleen

 
CARGOTEC OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE, 13. TOUKOKUUTA 2019 KLO 11
 
Cargoteciin kuuluva Kalmar on tehnyt Dublinin Ferryport Terminalsin (DFT) kanssa sopimuksen Kalmar AutoRTG -järjestelmän laajentamisesta kahdella uudella automatisoidulla mobiilipukkinosturilla. Tilaus on kirjattu Cargotecin vuoden 2019 toisen kvartaalin tilauskantaan, ja nosturit on tarkoitus toimittaa vuoden 2020 toisella neljänneksellä.
 
Irish Continental Groupiin kuuluva DFT on Dublinin satamassa toimiva moderni konttisatama, joka käsittelee vuosittain 380 000 TEU:ta. Tilaus on osa DFT:n investointiohjelmaa, jonka pyrkimyksenä on mahdollistaa terminaalin tuleva kasvu ottamalla käyttöön uusimpia teknologioita.
 
DFT: n nykyinen Kalmar AutoRTG -järjestelmä koostuu kahdesta Kalmar AutoRTG -mobiilipukkinosturista, joissa konttien pinoaminen on täysin automatisoitu ja rekkojen käsittely on kauko-ohjattua. Kauko-ohjaus tapahtuu kahdella etähallintapöydällä, jotka käyttävät Kalmarin TLS-laitehallintajärjestelmää. Terminaalissa toimiva Kalmarin asiantuntijatiimi huolehtii järjestelmän  huollosta ja teknisestä tuesta. Ratkaisu tarjoaa DFT:lle myös toimialan parhaan turvallisuusratkaisun, johon liittyvä kulunvalvontajärjestelmä esimerkiksi varmistaa sen, ettei henkilökunta pääse nosturialueelle, kunnes se on turvallinen.
 
Kalmar AutoRTG -järjestelmän TLS:n aikataulutuksesta on rajapinta Kalmar Key -järjestelmään. Koska aikataulutus tapahtuu laitehallintajärjestelmässä (TLS) toiminnanohjausjärjestelmän (TOS) sijaan, DFT kykenee paremmin optimoimaan toimintojaan. Ratkaisu säästää aikaa ja auttaa vähentämään konttisiirtojen energiankulutusta, sillä TLS-järjestelmällä on pääsy sekä nostureiden statusta ja sijaintia koskevaan tietoon että konttivaraston ja terminaalin muita toimintoja koskeviin tietoihin.  
 
Alec Colvin, konttitoiminnoista vastaava johtaja, Dublin Ferryport Terminals: "Meistä on hienoa jatkaa pitkää yhteistyötämme Kalmarin kanssa. He ovat osoittaneet sitoutumisensa sekä asiantuntemuksensa sataman automaatioteknologiassa. Uskomme, että uudet AutoRTG-nosturit ja niihin liittyvä teknologia ovat ratkaisevan tärkeitä terminaalimme turvallisuuden ja tehokkuuden jatkuvassa parantamisessa kaikessa toiminnassamme Irlannissa."   
 
Ilkka Annala, johtaja, Intelligent Crane Solutions, Kalmar: "AutoRTG-järjestelmämme on osoittautunut erittäin onnistuneeksi ratkaisuksi DFT:lle. Se on auttanut heitä automatisoimaan ja optimoimaan terminaalin toimintoja sekä samalla ylläpitämään korkeaa turvallisuustasoa  terminaalissa. Asteittainen lähestymistapamme automaatioon on ainutlaatuinen, ja se mahdollistaa terminaaleille automaation käyttöönoton heille sopivassa tahdissa. Olemme iloisia, että DFT pääsee nyt nauttimaan ratkaisun hyödyistä. Odotamme innolla yhteistyömme jatkumista heidän kanssaan."
 
Lisätietoja medialle:
 
Ilkka Annala, johtaja, Intelligent Crane Solutions, Kalmar, puh. 040 553 4851
 
Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, puh. 020 777 4096, maija.eklof@kalmarglobal.com
 
Kalmar tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti ympäri maailman siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Kalmarin laaja tuotevalikoima, maailmanlaajuinen palveluverkosto ja kyky integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa tehostavat asiakkaan liiketoiminnan tuottavuutta kaikilla osa-alueilla. www.kalmarglobal.com
 
Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin (Nasdaq Helsinki: kaupankäyntitunnus CGCBV) liikevaihto vuonna 2018 oli noin 3,3 miljardia euroa, ja konserni työllistää noin 12 000 henkilöä. www.cargotec.com