Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmar modernisoi satamanostureita EUROGATE Tangierin konttiterminaalissa

CARGOTEC OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE, 20. ELOKUUTA 2019 KLO 11

Cargoteciin kuuluva Kalmar on sopinut pitkäaikaisen asiakkaansa EUROGATE Tangierin kanssa neljän ZPMC:n satamanosturin suorituskyvyn parantamisesta Marokossa. Tilaus on kirjattu Cargotecin vuoden 2019 kolmannen neljänneksen tilauskantaan. Projekti alkaa vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2021 toisella neljänneksellä.

EUROGATE Tangier -konttiterminaali sijaitsee kätevästi Gibraltarin salmella Marokossa, mikä tekee siitä ihanteellisen jälleenlaivauskeskuksen Välimeren länsipuolelle, Afrikkaan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan. Terminaalin 812 metriä pitkä laituri, 400 000 m²:n pinta-ala ja jopa 18 metrin syvyys mahdollistavat uuden sukupolven konttialusten käsittelyn terminaalissa. Teminaalin laitekantaan kuuluu jo useita Kalmar-koneita, kuten mobiilipukkinosturieita (RTG).

Kalmar vastaa koko modernisointiprojektin suunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta, mikä kattaa neljän satamanosturin korottamisen 11 metrillä sekä puomien pidentämisen kuudella metrillä. Modernisoinnin myötä terminaali kykenee palvelemaan suurimpia konttialuksia.

Andrea Cervia, CEO, Eurogate Tanger S.A.: “Tämä on vuoden 2008 ja toimintamme aloittamisen jälkeen suurin investointimme. Sen myötä olemme ensi vuoden toisella vuosipuoliskolla valmis huolehtimaan uusimman sukupolven Ultra-luokan konttilaivoista, joiden kapasiteetti on jopa 23 000 TEU:ta 25 rivissä. Katsomme tulevaisuuteen ja pyrimme vahvistamaan ja laajentamaan asemaamme Välimeren parhaana jälleenlaivaussatamana, joka tarjoaa huippuluokan palvelua asiakkailleen. Valitsimme Kalmarin kumppaniksemme jälleen kerran, koska heillä on todistetusti sekä osaamista nosturien modernisoinnista että siihen erikoistunut tekninen asiantuntijatiimi.”

Eduardo Prat, myyntijohtaja, Kalmar Automation Solutions: “EUROGATE Tangier on jo vuosia ollut tärkeä kumppanimme, joten olemme iloisia voidessamme auttaa heitä valmistautumaan tulevaisuuden tarpeisiin modernisoimalla nostureita. Sen myötä he kykenevät jatkossa palvelemaan uusia megaluokan aluksia. Osaamisemme on ensiluokkaista, ja olemme ainoa palveluntarjoaja, joka pystyy toteuttamaan työn näin pikaisella aikataululla.

Lisätietoja medialle:

Eduardo Prat, myyntijohtaja, Kalmar Automation Solutions, eduardo.prat@kalmarglobal.com

Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, puh. 020 777 4096, maija.eklof@kalmarglobal.com

Kalmar tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti ympäri maailman siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Kalmarin laaja tuotevalikoima, maailmanlaajuinen palveluverkosto ja kyky integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa tehostavat asiakkaan liiketoiminnan tuottavuutta kaikilla osa-alueilla. www.kalmarglobal.com

Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin (Nasdaq Helsinki: kaupankäyntitunnus CGCBV) liikevaihto vuonna 2018 oli noin 3,3 miljardia euroa, ja konserni työllistää noin 12 000 henkilöä. www.cargotec.com

Liite