Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmarin ekotehokas hybridikonttilukkiteknologia valittiin DP Worldin neljään eurooppalaiseen konttiterminaaliin

 
CARGOTEC OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE, 6. MAALISKUUTA 2019 KLO 12
 
Cargoteciin kuuluva Kalmar toimittaa DP Worldille yhteensä 63 hybridikonttilukkia asiakkaan neljään konttiterminaaliin: 12 laitetta toimitetaan Le Havressa Ranskassa sijaitsevaan GMP-terminaaliin, 20 laitetta Marseillessa Ranskassa sijaitsevaan Eurofosiin, 19 laitetta Belgiassa sijaitsevaan Antwerp Gatewayhin ja 12 laitetta Southamptonissa Isossa Britanniassa sijaitsevaan terminaaliin. Tilaus on kirjattu Cargotecin vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan, ja valtaosa laitteista on tarkoitus toimittaa vuoden 2019 loppuun mennessä.
 
Kalmarin ja maailman johtaviin satama- ja sisämaaterminaalioperattoreihin kuuluvan DP Worldin kumppanuus on kehittynyt erittäin menestyksekkäästi monivuotisen yhteistyön myötä. Yhtiöt jakavat vision ekotehokkaammasta ja kestävämmästä lastinkäsittelyteollisuuden tulevaisuudesta, ja Kalmarin laitteet mahdollistavat useiden DP Worldin terminaalien menestyksekkään toiminnan ympäri maailman.
 
Le Havren satamassa sijaitseva GMP on käyttänyt Kalmarin konttilukkeja 1990-luvun alusta lähtien. Terminaalille on toimitettu 12 Kalmarin sähkökäyttöistä konttilukkia aiemmin tänä vuonna. Eurofos operoi Välimeren rannalla Fos-sur-Merissä sijaitsevaa terminaalia Kalmarin konttilukeilla. Kalmar on toimittanut yhteensä 27 sähköistä konttilukkia Eurofosiin vuosina 2014 ja 2017. Antwerp Gatewayn konttiterminaalissa Belgiassa on kuusi Kalmar-satamanosturia ja Kalmarin konttilukkeja, mukaan lukien vuosina 2017 ja 2018 toimitetut 23 hybridikonttilukkia. DP World Southampton on toiminut Kalmarin konttilukeilla jo vuodesta 2007. Ennen tätä terminaaliin on tilattu yhteensä 65 Kalmarin laitetta, joista viimeisimmän, vuonna 2018 tehdyn 12 hybridilukin tilauksen toimitukset ovat tällä hetkellä käynnissä.
 
DP World on sitoutunut pienentämään ja lieventämään toimintansa hiilijalanjälkeä pyrkimällä jatkuvasti vähentämään toimipaikkojensa energiankulutusta sekä investoimalla tuotemalleihin, jotka säästävät energiaa ja vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä. Yhdessä asiakkaidensa kanssa Kalmar pyrkii muovaamaan lastinkäsittelyn tulevaisuutta turvallisilla ja ekotehokkailla ratkaisuilla, jotka parantavat asiakkaiden toimintaa. Uudet Kalmarin hybridikonttilukit auttavat DP Worldia saavuttamaan tavoitteensa mahdollistamalla merkittävät vähennykset sekä terminaalin konttilukkitoimintojen polttoaineen kulutuksessa että hiilidioksidipäästöissä perinteisiin dieselkäyttöisiin laitteisiin verrattuna. Hybridilaitteet tuottavat myös paljon vähemmän melua kuin vastaavat dieselkoneet.
 
Edi Cioran, Euroopan alueen toiminnoista vastaava johtaja, DP World: "Kalmar on jo vuosia ollut luotettu kumppanimme, ja heidän todistettu teknologiansa ja sitoumuksensa ekotehokkaiden ratkaisujen kehittämiseen sopivat täydellisesti meidän sitoumukseemme olla kestävän kehityksen maailmanjohtaja. Hybridikonttilukit auttavat terminaalejamme saavuttamaan ympäristötavoitteensa samalla kun ne myös parantavat kontinkäsittelyn tehokkuutta."
 
Tero Kokko, johtaja, Automaatio ja projektit, Kalmar: "Olemme iloisia, että voimme entisestään vahvistaa jo erinomaista yhteistyösuhdettamme DP Worldin kanssa ja jatkaa yhteistä matkaamme kohti kestävämpää lastinkäsittelyn tulevaisuutta. Panostamme jatkuvasti yhä ekotehokkaampien ratkaisujen tuotekehitykseen, ja on hienoa, että meillä ja asiakkaillamme on yhteiset prioriteetit. Olemme myös ylpeitä voidessamme kertoa, että tämän tilauksen myötä olemme myyneet lähes 250 Kalmar-hybridikonttilukkia siitä, kun toimme laitteen markkinoille vuonna 2013."
 
Lisätietoja medialle
 
Tero Kokko, johtaja, automaatio ja projektit, Kalmar, tero.kokko@kalmarglobal.com 
 
Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, puh. 020 777 4096, maija.eklof@kalmarglobal.com
 
Kalmar tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti ympäri maailman siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Kalmarin laaja tuotevalikoima, maailmanlaajuinen palveluverkosto ja kyky integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa tehostavat asiakkaan liiketoiminnan tuottavuutta kaikilla osa-alueilla. www.kalmarglobal.com 
 
Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin (Nasdaq Helsinki: kaupankäyntitunnus CGCBV) liikevaihto vuonna 2018 oli noin 3,3 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 12 000 henkilöä. www.cargotec.com