Home icon Kalmar etusivu / News & Insights / Lehdistötiedotteet / Sisäpiiritieto: Muutoksia Cargotecin johtoryhmään ja Pekka Ala-Pietilä esitetään suunnitellun erillisesti listatun Kalmarin puheenjohtajaksi
Share: KALMAR.HE27.82

Sisäpiiritieto: Muutoksia Cargotecin johtoryhmään ja Pekka Ala-Pietilä esitetään suunnitellun erillisesti listatun Kalmarin puheenjohtajaksi

2023 Pörssitiedote

CARGOTEC OYJ, SISÄPIIRITIETO, 16.8.2023 KLO 13.00

Sisäpiiritieto: Muutoksia Cargotecin johtoryhmään ja Pekka Ala-Pietilä esitetään suunnitellun erillisesti listatun Kalmarin hallituksen puheenjohtajaksi

Osana 27.4.2023 julkistettua suunnitelmaa eriyttää Kalmar osittaisjakautumisella, Cargotecin hallitus on päättänyt esittää vuoden 2024 ensimmäisellä vuosipuoliskolla pidettävässä Cargotecin varsinaisessa yhtiökokouksessa, että suunnitellun itsenäisen Kalmarin hallituksen puheenjohtajaksi nimitettäisiin Pekka Ala-Pietilä. Ennen esitetyn osittaisjakautumisen toteuttamista Pekka Ala-Pietilä toimii Cargotecin neuvonantajana ja avustaa itsenäisen Kalmarin muodostamisessa. 

Lisäksi Cargotecin hallitus esittää, että nykyiset Cargotecin hallituksen jäsenet Teresa Kemppi-Vasama ja Tapio Kolunsarka valitaan itsenäisen Kalmarin hallituksen jäseniksi suunnitellun jakautumisen toteuduttua. 

Hallitus on päättänyt perustaa listautumisvalmisteluiden tueksi uuden ulkopuolisen jakautumisvaliokunnan, jonka muodostavat Pekka Ala-Pietilä, Teresa Kemppi-Vasama ja Tapio Kolunsarka. Teresa Kemppi-Vasama ja Tapio Kolunsarka jatkavat Cargotecin hallituksen jäseninä. Jakautumisvaliokunta valvoo suunnitellun itsenäisen Kalmarin listautumisvalmiuden ja hallinnointiasioiden valmistelua. Jakautumisen suunnittelua jatketaan koko vuoden 2023 ajan, ja Kalmarin erillinen listautuminen Nasdaq Helsinkiin tapahtuisi vuonna 2024, jos se päätetään toimeenpanna.

”Suunnittelu etenee aiemmin kommunikoidun aikataulun ja tavoitteiden mukaisesti. Jakautumisvaliokunnan perustaminen auttaa meitä varmistamaan, että suunnittelu etenee tehokkaasti ja menestyksekkäästi ja että Kalmarin siirtymä itsenäiseksi listayhtiöksi onnistuu”, toteaa Cargotecin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola.

Lisäksi Cargotecin hallitus on päättänyt osana jakautumissuunnittelua ja listautumisvalmisteluita vahvistaa Kalmarin ylintä johtoa. Hallitus on sopinut Michel Van Roozendaalin kanssa, että tämä luopuu tehtävästään Kalmarin johtajana ja Cargotecin johtoryhmän jäsenenä välittömästi.

Hallitus on päättänyt nimittää Cargotecin toimitusjohtaja Casimir Lindholmin myös Kalmarin väliaikaiseksi johtajaksi tästä päivästä eteenpäin siihen saakka, kunnes Kalmarille rekrytoidaan toimitusjohtaja osana suunniteltua jakautumisprosessia.

”Kalmar suoriutuu ja kehittyy hyvin, mutta hallituksen näkemyksen mukaan Kalmar tarvitsee uuden kokeneen johtajan edistämään transformaatiota ja listautumisvalmiutta. Tällä välin Casimirilla on hyvät valmiudet johtaa Kalmaria näiden erittäin tärkeiden kuukausien ajan Cargotecin toimitusjohtajan velvollisuuksiensa ohella”, toteaa Jaakko Eskola.

“Ensiksi haluan kiittää Micheliä hänen ajastaan Cargotecilla. Odotan itse innolla tiivistä yhteistyötä Kalmarin tiimin kanssa listautumisvalmiuteen liittyen, tämä on meille valtava ja inspiroiva mahdollisuus. Samalla Kalmar kehittyy ja jatkaa yhteydenpitoa asiakkaisiinsa maailmanluokan laitteiden ja palvelujen tarjoajana”, toteaa Casimir Lindholm.

Lisäksi osana Kalmarin johtoryhmän muutoksia Mikael Laine, Cargotecin strategiajohtaja ottaa vastuulleen Kalmar-liiketoiminta-alueen väliaikaisen operatiivisen johtajan tehtävät nykyisen roolinsa lisäksi. Kalmarin talousjohtajaksi nimitettiin heinäkuun 1. päivä 2023 alkaen Sakari Ahdekivi.

“Nämä Kalmarin nimitykset ja muutokset auttavat meitä varmistamaan, että suunnittelu etenee tehokkaasti ja menestyksekkäästi ja että Kalmarin siirtymä itsenäiseksi listayhtiöksi onnistuu samalla varmistaen liiketoiminnan jatkuvuus ja arvonluonti,” Casimir Lindholm tiivistää.

Ulkopuolisen jakautumisvaliokunnan jäsenten CV:t ovat saatavilla Cargotecin verkkosivuilla.

Cargotec Oyj
Hallitus

Lisätietoja:
Carina Geber-Teir, viestintäjohtaja, puh. +358 40 502 4697

Lisätietoja sijoittajille:
Aki Vesikallio, sijoittajasuhdejohtaja, puh. +358 40 729 1670

Cargotecin (Nasdaq Helsinki: CGCBV) johtavat lastin- ja kuormankäsittelyn ratkaisut lisäävät älykkyyttä tavaravirtoihin ja sujuvoittavat arkea. Cargotecin liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor ovat alojensa edelläkävijöitä. Niiden ainutlaatuinen asema satamissa, merillä ja maanteillä takaa maailmanlaajuisten tavaravirtojen optimoinnin, ja ne luovat asiakkailleen kestävää arvoa. Cargotec on allekirjoittanut YK:n Global Compact -aloitteen 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli noin 4,1 miljardia euroa, ja se työllistää noin 11 700 henkilöä. www.cargotec.fi