This website makes use of cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality. Lue lisää
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Brisbanen satamasta maailmanluokan automatisoitu terminaali Kalmarin avulla

Olimme sitä mieltä, että viime kädessä ASC:ien ja kuljetuslukkien yhdistelmä ei ainoastaan tarjoaisi parhaan sijoitetun pääoman tuoton, vaan myös korkeimman vesiliikenteen tuottavuuden. Mark Hulme, operatiivinen johtaja, DP World Australia

DP Worldin ja Kalmarin yhteistyö on tehnyt Brisbanen satamasta yhden maailman korkeimmista automaatioasteista omaavan laitoksen. Automaatio mahdollistaa terminaalin vuosikapasiteetin kasvun 600 000:sta 900 000:een TEU:hun sekä paremman asiakaspalvelun.

Perustavanlaatuinen murros

Haaste

Kilpailutilanne Brisbanen satamassa koveni kolmannen operaattorin aloitettua vuonna 2012. Sataman kaksi muuta operaattoria olivat jo ottaneet käyttöön automatisoidut järjestelmät ja laitteet. DPW Brisbane tajusi, että sen on käytettävä terminaalitilansa tehokkaammin hyödyksi ja säilyttää samalla korkeimmat mahdolliset turvallisuusstandardit, noudattaa merikuljetusten turvallisuusmääräyksiä ja tarjota loistavaa asiakaspalvelua.

Ratkaisu

Kontit siirretään miehitetyillä kuljetuslukeilla satamanosturilta vaihtoalueelle, joka sijaitsee automaattisten konttinostureiden (ASC) palveleman moduulin vesiliikennepäässä. Neljätoista Kalmarin kuljetuslukkia kuljettavat kontteja satamanostureiden ja automaattisten konttinostureiden välillä, eli aluksien ja rannan välillä. Kalmarin automatisoitu rekkakuljetuksien käsittelyratkaisu automatisoi maaliikennetoiminnot.

Tulokset

DP World Brisbane on ottanut käyttöön Kalmarin ja Navisin uusimman automaatioteknologian varmistaakseen täysin integroidun toiminnan, joka tarjoaa optimaalisen tuottavuuden ja alentaa käyttökustannuksia. Projekti kasvattaa terminaalin kapasiteetin 600 000:sta 900 000:een TEU:hun tehden siitä yhden maailman automatisoiduimmista terminaaleista, joka on valmis vastaamaan alan vaihtuviin vaatimuksiin niin tänään kuin huomennakin.