Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Eurofos, Ranska

"Uusien dieselsähköisten konttilukkien avulla pystymme madaltamaan polttoaine- ja kunnossapitokustannuksia." Nicolas Gauthier, toimitusjohtaja, Eurofos

Eurofos-terminaali sijaitsee Fos-sur-Merin satamassa eteläisessä Ranskassa. Sen vastuulla on noin 60 prosenttia kaikesta Fos-sur-Merin sataman konttiliikenteestä, ja se käsittelee vuodessa 600 000 TEU:ta. Terminaalista on suora pääsy Rhône-jokeen, joka virtaa pohjoiseen kohti keskistä Ranskaa, mistä puolestaan on loistavat tie- ja rautatieyhteydet koko Länsi-Eurooppaan. Eurofosin omistaa PortSynergy, joka on Ranskan suurin konttiterminaalioperaattori. Kaikki Eurofosin konttilukit ovat joku Sisun tai Kalmarin koneita, ja Eurofosilla on myös Kalmarin konttikurottajia.

Eurofos tähtää kasvuun

Tämä konttiterminaali Ranskassa lähellä Marseillea on luottanut Sisun ja Kalmarin koneisiin vuodesta 1998 lähtien.

Haaste

Vuoden 2008 talouskriisi iski vakavasti Ranskaan, kuten muuhunkin Euroopan unioniin, ja haittaa vieläkin kokonaiskasvua. Fos-sur-Merin sataman tärkeimmät painopistealueet ovat nyt sen markkina-aseman palauttaminen ja kasvattaminen. Sen suurimmat haasteet ovat kumppanuksien uudelleenrakentaminen varustamoiden kanssa ja tulevien laajennusten tehostaminen.

Ratkaisu

Eurofos hankki hiljattain 12 uutta dieselsähköistä Kalmarin konttilukkia korvaamaan joitakin vanhempia koneitaan raivatakseen tietä tulevalle kasvulle. Uudet konttilukit auttavat kehittämään ja modernisoimaan toimintoja. Tilaukseen sisältyi myös SmartFleet-prosessiautomaatioratkaisu.

Eurofosin toimitusjohtaja Nicolas Gauthier sanoo: "Kalmar on alan avaintoimijoita, ja sillä on loistava maine kestävän ja tehokkaan suorituskyvyn sekä toiminnan korkean turvallisuuden suhteen Uudet sähkötoimiset konttilukit tarjoavat työntekijöillemme vieläkin turvallisemmat ja mukavammat työskentelyolosuhteet. Kalustomme laajentaminen ja uudistaminen parhailla saatavilla olevilla ratkaisuilla on tärkeä osa tulevaisuuden kasvun suunnitelmiamme. Näin voimme varmistaa, että kykenemme jatkossakin tarjoamaan asiakkaillemme korkean tuottavuuden ja korkeatasoista palvelua."

Tulokset

Fos-sur-Merin satama on vuodesta 2012 asti kasvattanut markkinaosuuttaan nopeasti. Vuonna 2014, sataman tavaraliikenne kasvoi viidentenä peräkkäisenä vuotena. PortSynergy/Eurofos on toivottanut tervetulleeksi kahdeksan uutta asiakasta viimeisen puolentoista vuoden aikana.

"Satamaan tehtyjen investointien ja uudelleenjärjestelyiden ansiosta toiminnot ovat kasvaneet ja markkinatilanteemme on parantumassa. Kaksitoista uutta konttilukkia tukevat PortSynergyn/Eurofosin kehittämistä ja modernisointia."