Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Kalmarin DCG-trukit auttavat ruotsalaista sahaa parantamaan tuottavuuttaan

"Tämä laite kuluttaa vähemmän kuin kaikki aiemmat trukkimme. Arvioisin, että ero on 2-3 litraa tunnissa, mikä tarkoittaa melko suuria kustannussäästöjä." Michael Dahlberg, trukinkuljettaja.

Tuotteet:

Haarukkatrukit

Kalmar DCG -haarukkatrukit parantavat tuottavuutta, vähentävät polttoaineenkulutusta ja tarjoavat kuljettajille paremman työskentely-ympäristön AB Hilmer Anderssonin sahalla Ruotsissa.

 

Nimi:

AB Hilmer Andersson

 

Kokonaistuotanto:

140 000 m3 sahattua puuta/

Toimipaikka:

åmotfors, Värmlanti, Ruotsi

 

 

90 000 m3 höylättyä puuta

Työntekijät:

50

 

 

 

 

Sahan tuottavuus nousee DCG-trukkien avulla

Haaste

Kustannusten sekä tehokkuuden ja tuottavuuden analysointi on elintärkeää kaikille nykyaikaisille sahayrityksille. AB Hilmer Anderssonilla yhtä puunippua siirretään vähintään seitsemän kertaa ennen pois kuljettamista. Vuositasolla 100 000 puunipun nostaminen seitsemän kertaa tarkoittaa yhteensä 700 000 nostoa. "Meille huippuluokan tehokkuus ja luotettavuus ovat äärimmäisen tärkeitä. Meillä ei ole varaa rikkoutumisiin. Koneiden pitää pysyä käynnissä koko ajan", toteaa Nils Andersson.

Ratkaisu

AB Hilmer Andersson hankki viisi Kalmar DCG140-6 -haarukkatrukkia, jotka on varustettu uusimman sukupolven polttoainetaloudellisilla Stage IIIB -moottoreilla. Raskaissa nostoissa hydraulijärjestelmä hyödyntää automaattisesti säätyviä pumppuja, jolloin energiankäyttö kohdistuu ainoastaan todellisen suorituskyvyn tuottamiseen. Lisäksi trukkeihin on lisävarusteena saatavana lepotila, joka kytkeytyy viiden minuutin joutokäynnin jälkeen. Uudet, innovatiiviset EGO-ohjaamot parantavat kuljettajan mukavuutta ja tuottavuutta.

Tulokset

"Polttoaineenkulutus on merkittävästi alhaisempi kuin aiemmissa trukeissamme", kertoo Nils Andersson trukeilla saatavista säästöistä. Yrityksen arvion mukaan polttoainetta säästyy 2-3 litraa tunnissa. Lisävarusteena saatava jäähdyttimen tuuletin, jonka pyörintäsuunta voidaan kääntää. Se lisää moottorin käyttöikää puhaltamalla pois suodattimia tukkivan lian. "Tämä vähentää moottorien kuormitusta vähentäen käyttökatkoja ja huoltokustannuksia", sanoo trukinkuljettaja Michael Dahlberg.