Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Roland, Saksa

"Kalmarin koneet ovat luotettavia, tehokkaita ja mukavia käyttää." Christoph Holtkemper, toimitusjohtaja, Roland

 

Konttialan pioneeri luottaa Kalmariin

Roland Umschlag käyttää suurta Kalmar-kalustoaan varmistaakseen, että jopa 400 konttia päivässä Saksasta ja Italiasta kuljettavien kokojunien lastaus ja purku sujuu ilman keskeytyksiä.

 

Nimi:Roland Umschlag
Toimipaikka:Bremen, Saksa
Päivittäinen volyymi:1 000 konttia
Kalmar-kalusto:Kaksi DRF450-75S5XS-konttikurottajaa
Yksi DRF450-65S5-konttikurottaja
Neljä tyhjien konttien DCF100-45E7 -käsittelylaitetta
Yksi DCD250-12 -haarukkatrukki


 


Haaste

Vuonna 1969 perustettu Roland Umschlag on Euroopan suurimpiin logistiikkakeskuksiin kuuluvan GVZ Bremenin johtava rahdinkäsittelyn asiantuntija. Täydet kontit käsitellään 120 000 m²:n alueella, minkä lisäksi alueella on pinta-alaltaan 85 000 m²:n tyhjien konttien varasto.

Saksan satamien välisen liikenteen ja sisämaakuljetuksien volyymin kasvaessa aluetta on pian laajennettava.

Ratkaisu

Junien käsittelyssä käytetään kahta Kalmar DRF45075S5XS -konttikurottajaa, joiden akseliväli on 7 500 mm ja jotka on varustettu hydraulisilla tukijaloilla. Nämä valtavat, 90 tonnin koneet pystyvät nostamaan jopa 30 tonnin painoisia kontteja toiselta kiskoparilta kuorman keskipisteen ollessa 5 200 mm:n etäisyydellä ajoneuvon etureunasta. Käyttäjien työn helpottamiseksi ohjaamot on varustettu nostohydrauliikkajärjestelmällä, ja apuna on Kalmar-klassikko, DRF450-65S5-konttikurottaja.

Täysien konttien käsittelyn lisäksi Roland suorittaa myös tyhjien konttien käsittelyä palvellen kaikkia Bremenissä toimivia kuljetusyrityksiä. Kaksoistarttujilla varustetut tyhjien konttien Kalmar DCF100-45E7 -käsittelylaitteet pystyvät pinoamaan päällekkäin jopa seitsemän erikoiskorkeaa Highcube-konttia. Tarttujiensa ansiosta nämä käsittelylaitteet pystyvät nostamaan jopa 40-jalkaisia lämpösäädeltyjä reefer-kontteja, joissa on epäkeskinen painopiste.

Tulokset

Vaikka Rolandin käsittelemissä junissa on keskimäärin 50 konttia, keskimääräinen purkuaika junaa kohti on ainoastaan kolme tuntia. Toimitusjohtaja Christoph Holtkemper korostaa, kuinka tärkeää kaiken kaluston seuranta on. Kunkin suurikokoisen koneen renkaiden kulumista ja polttoaineenkulutusta seurataan tarkasti. 

"Kalmarin koneet ovat luotettavia, tehokkaita ja mukavia käyttää. Käyttäjien mukavuus on olennaisen tärkeä ominaisuus, jotta saavutetaan haluttu työteho", hän toteaa.